Sport

2014.08.14. 19:00

Ember és ló kapcsolatát erősítik Nyergesen

A nyergesújfalui székhelyű Öregkő Lovasai Sport, Szabadidő és Környezetvédelmi Egyesület telephelye Nyergesújfalu és Bajót között, a Csemete Lovasparkban található, a közút melletti szép zöldövezetben. Itt zajlanak a fiatal és felnőtt lovasok hétköznapjai.

F. K.

A lovascsapat tagja a Komárom-Esztergom Megyei Lovas Szövetségnek. Az egyesület vezetője Kiss Julianna. A díjlovaglás, illetve a díjugratás szakág edzője Sebák Andrea. Mindkét szakágban a kezdőket és a haladókat is saját, illetve úgynevezett iskolalovon oktatják. A rajtengedély-vizsgára történő felkészítés hasonló megoldással történik.

Az egyesület célkitűzései a megalakulás óta nem változtak. Meg akarják őrizni a hazai lovas hagyományokat, óvni szeretnék környezeti értékeinket, erősíteni próbálják az ember és a ló kapcsolatát. A csapat változatlanul nyílt, örömmel látják soraikban azokat, akik egyesületi tagként részt szeretnének venni programjaikon.

Az Öregkő lovasai egyre több eseményen mutatják be tudásukat lovaikkal. Például az elmúlt hét végén  nagy tapsot arattak a nyergesi Völgyválasz forgatagban is. Szeptember 6-án rendezik regionális minősítő versenyüket Péliföldszentkereszten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!