Közélet

2014.08.12. 08:11

Ma pár fokkal hűvösebb lesz, mint tegnap vagy holnap

Kedden északon lesz több, délen kevesebb felhő, eleinte még északnyugaton lehet némi csapadék, majd főként az ország északkeleti harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok - írja az Időkép.

Időkép

Az északias szél többfelé megélénkülhet. A Dunántúlon és északon 25-28°C, máshol 29-33°C várható; délkeleten lesz a legmelegebb.

Szerdán reggel elszórtan lehetnek záporok, északnyugaton kisebb eső is, majd gomolyfelhős-napos idő várható, 30-36°C közötti maximumokkal, feltámadó délies széllel. Az esti órákban egy újabb hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve északnyugatira forduló szelet.

Csütörtökön is ez a hullámzó hidegfront fogja időjárásunkat alakítani, ezen a napon ismétlődő záporokra, zivatarokra készülhetünk. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: nyugaton 20°C körül, délkeleten 30°C felett alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken és hétvégén is marad a változóan felhős, esővel, olykor záporokkal-zivatarokkal tarkított időjárás. A hőmérséklet a sokévi átlag alatt alakul, nyugaton helyenként mindössze 20 fok körüli maximumokra van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!