Kultúra

2014.08.08. 18:00

Majdnem hétezer kötetet digitalizálnak a kecskédi könyvtárban

Sok és sokat sokat ígérő feladatot vállal el a kecskédi művelődési ház vezetése. Nemcsak a színvonalas programszervezésben, de a könyvtár digitalizálásában is otthon van Molnár Ferenc, a kultúra helyi fellegvárának igazgatója. A rendezvényekről kérdeztük őt.

W. Zs.

Több program debütált már a településen...
– Például most először szerveztünk komolyzenei hangversenyt a Szent Anna templomban. Több mint százan hallgattuk meg a cselló- és orgonaművész remek előadását. A folytatás tehát nem is kérdéses. Az idén még három alkalommal szervezünk hasonló programot, de a részletek egyelőre maradjanak titokban.

– Van aktuális program?
– Augusztus 24-én lemezbemutató koncerttel kedveskedünk a művelődési ház vendégeinek. A kultúra helyi fellegvárának udvarán több órás zenei maratonon a vértessomlói Heimattöne Kapelle zenél majd, a negyedik lemezük – „Tie Grel” – zenei anyagát; egyebek mellett polkákat, keringőket hallhatjuk majd. Meghívtuk a szomódi zenekart és a helyi Burschen Kapelle illetve a táncosaink is emelik a program színvonalát.

– Nemrég megújult az intézmény. Csak kívülről?
– Belül is várható változás. A megyei könyvtárral van egy közös projektünk. Elég nagy munka, mert feldolgozzuk a falusi könyvtár teljes állományát. Ez azt jelenti, hogy a bibliotékában található 6 700 kötet elektronikus úton is hozzáférhető lesz. Reményeim szerint őszre elkészülünk vele. Nagy segítségemre vannak diákmunkásaink. Ők, tízen egész nyáron kivették részüket a feladatokból. Sőt, a fiatalok elvállalták azt is, hogy a mozgásukban akadályozott lakosoknak felolvasnak majd.

Címkék#Kecskéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!