Kultúra

2014.08.07. 14:38

Szeptemberben jön a Bokodon forgatott magyar kísértetfilm

Zomborácz Virág Utóélet című fekete komédiája igazi közönségkedvenc lett Karlovy Varyban. A film apa és fia kapcsolatát dolgozza fel, az utóbbi halála után.

kemma.hu

A keserédes, humoros, fekete komédiába hajló Utóélet Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, s többek között Pécsett, Siklóson, Bokodon, Dunakeszim és Budapesten forgatták.  

Az index.hu információi szerint a film plakátján látható tó fontos események helyszíne a filmben, amelyet szeptember 11-én mutatnak be. A korábbi, januári előzetesben is felbukkan a bokodi-tó és a mellette álló erőmű is. (Vezető fotónk ennek a videónak az egyik képkockája).

A rövid alaptörténet szerint a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak, így amikor a lelkész váratlanul meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami - bár nem tud beszélni - innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).

A filmet a kritikusok, és a karlovy vary filmfesztivál közönsége is hamar megszerette, sajátos humora nem csak a magyar környezetben él, hanem nemzetközi szinten is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!