Közélet

2014.08.04. 14:15

Tejben-vajban-borban fürösztik Egerben a komáromi színészpárt

Remek időzítéssel pont akkor "költözik" haza Egerből a Tar Renáta- Majorfalvi Bálint házaspár, amikor Észak-Komáromban, a Jókai Színházban elkezdődnek a következő évad próbái. A fiatal pár "civilben" a teátrumban dolgozik, de most két hétig az lesz a dolguk, hogy felfedezzék a bikavér hazáját, és erről másoknak is meséljenek.

Szűr Annamária

Budapesten értük utol a színész házaspárt, akik most már rutinosan készülnek Egerbe, hiszen tavaly megnyerték Abádszalók legjobb állását és egy hónapot tölthettek a Tisza-tó környékén. Az ott töltött idő megerősítette őket abban, hogy minél jobban szeretnék megismerni Magyarország természeti, kulturális és történelmi értékeit, így az idén is belevágtak egy turisztikai pályázatba. Ezúttal a "Költözz Egerbe!"-felhívásra jelentkeztek.

- Háromfordulós volt a verseny. Először is egy videót kellett készíteni, majd következett a személyes találkozó, ahol többek között megadott szavakból kellett cikket írnunk, végül az utolsó körben még egy kisfilmet kellett összerakni - idézi fel az eredményhirdetés előtti időszakot Majorfalvi Bálint, aki feleségét már az egyetem óta ismeri.

Tar Renátával mindketten a színészi pályát választották, "civilben" az észak-komáromi Jókai Színház társulatának tagjai, de a férj számára a média világa sem ismeretlen, hiszen sajtósként is segíti a teátrumot. A kérdés adott: miért vágtak neki az újabb megmérettetésnek?

- Tavaly Abádszalókon volt szerencsénk részt venni egy Tisza-tavi motoros csónaktúrán, Kasza Sanyi bácsi vezetésével, aki olyan hozzáértéssel mesélt nekünk, annyi mindent tudott, hogy elhatároztuk, nekünk is jobban meg kell ismernünk a hazánkat. Nagyon sok úticél vár még ránk, például az Őrségbe mihamarabb el szeretnénk menni. Nagyszerű lenne, ha a turisztikai versenyek mellett egy-egy város vagy régió már egyenesen minket keresne meg egy-egy ilyen feladatra - tette hozzá Renáta, akitől azt is megtudtuk, hogy már elkezdték az egri felkészülést.

Számos meghívót, programajánlatot kaptak, de ők maguk is kutattak látnivalók, érdekességek után. Ahogy bemutatkozó videójukból is kiderült, "hülye, aki ezt kihagyná". A tételmondat zárszóként hangzott el az egyperces kisfilmben, amiből az is kiderült, hogy a humorban nem ismernek tréfát. A hagyományosabb önpromók helyett enyhén paródiába hajló videójukban önmagukat figurázták ki, mintha igazából semmit se tudnának a városról és bizonytalanul mozognának a kommunikáció világában.

- Pont a minap állítottuk össze a saját programfüzetünket. Termálfürdőbe is megyünk majd, de kirándulni is. A borvidék sem maradhat ki, sok-sok múzeum, kiállítás, színházi előadás is vár ránk - mesélte Renáta, akitől azt is megtudtuk, hogy barátaikkal a közelmúltban értek haza Szilvásváradról, de bizony itt sem lógatták a lábukat. Húsz kilométeres túrát is tettek például.

Augusztus 20-ig tart a "kiküldetés", de 21-én térnek csak vissza Komáromba, méghozzá remek időzítéssel, mondhatni utolsó csengetésre, hiszen másnap Bálintnak már kezdődnek a próbák. Balatonszárszón a múlt héten Süsüvel léptek fel, és állítják: a híres egyfejű is követni fogja augusztus 6-án induló blogjukat, a koltozzegerbe.blog.hu oldalon, bár gyanítjuk, hogy a Költözz Egerbe 2014 elnevezésű facebook-oldalt is lájkolni fogja a pillangó-, és virágrajongó sárkány.

Mindenhol jó, főleg ott, ahol otthon érezheti magát az ember

Spontán, a jelennek élő, a világra nyitott pár Renáta és Bálint. Észak-Komáromban is megtalálták a helyüket, a most kezdődő már a hatodik évad lesz, amit a színházban és a városban töltenek. Ha kikapcsolódni mennek, az aktív pihenést választják. Szeretik minél jobban megismerni az őket körülvevő környezetet, kimozdulni, megélni mindazt, amit az adott helyszín tartogat számukra. A klasszikus, tengerparti vagy medencei heverészés nem az ő műfajuk, inkább élményekre vadásznak.

Szűr Annamária Mindenhol jó, főleg ott, ahol otthon érezheti magát az ember Spontán, a jelennek élő, a világra nyitott pár Renáta és Bálint. Észak-Komáromban is megtalálták a helyüket, a most kezdődő már a hatodik évad lesz, amit a színházban és a városban töltenek. Ha kikapcsolódni mennek, az aktív pihenést választják. Szeretik minél jobban megismerni az őket körülvevő környezetet, kimozdulni, megélni mindazt, amit az adott helyszín tartogat számukra. A klasszikus, tengerparti vagy medencei heverészés nem az ő műfajuk, inkább élményekre vadásznak.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!