Közélet

2014.08.04. 07:20

„Maidnem”, mint az igazi: emlékzenekarok nyomták a rockot Komáromban

Vasárnap hajnalban ért véget az első, háromnapos Tribute Fesztivál a komáromi Monostori-erődben.

kemma.hu

A 15 meghívott emlékzenekar egy-egy hazai és külföldi példakép előtt tisztelgett. A műfaj szerelmesei élőben hallgathatták a klasszikus rock, hard rock, heavy metal nagyágyúinak legendás dalait. Fellépett a KisCipő Emlékzenekar, a Room Service, a Hollywood Rose, a Cry Free, az Iron Maidnem, az AB/CD és a KISS Forever Band is, minőségi koncertélményt nyújtva a rockzene kedvelőinek.

Az emlékzenekarok esetében oly fontos külsőségekre is nagy hangsúlyt fektettek. A jellegzetes ruhadarabok, kiegészítők és mozdulatok sokat segítettek a hiteles előadás, a tökéletes illúzió elérésében. A közönség, köztük az idősebb korosztály és az egészen fiatal generáció tagjai is kihasználták a fesztivál nyújtotta lehetőségeket. Nagy örömükre a zenészek szívesen beszélgettek a rajongókkal, számos közös fotó is készült.

A hallgatóság körében nagy sikert aratott a KISS Forever Band, akik sminkben és színpadképben megszólalás után is sikeresen idézték elődjeiket, de várakozás előzte meg a Cry Free és az AB/CD szombat esti bulijait is. Fontos kiemelni, hogy néhány zenekar már külföldön is elismertséget szerzett, tagjaik képzett, elhivatott zenészek.

Külföldön már hagyománya van az efféle fellépéseknek és óriási igény mutatkozik a tribute zenekarok iránt. A Komáromba meghívott zenekarok bíznak a folytatásban és jövőre is szívesen lépnének színpadra az erőd falai között.

Kajtár Tamás, a Room Service basszusgitárosa elmondta, jó kezdeményezésnek tartják a fesztivál ötletét és örömmel fogadták a felkérést. Reméli, előbb-utóbb Magyarországon is felismerik a tibute zenekarokban rejlő tehetséget és lehetőséget, így idővel hazánkban is egyre népszerűbb lehet a műfaj.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!