Közélet

2014.08.03. 14:23

Komáromi ex-gengsztert mentorál Havas Henrik

Börtönből szabadult gengszternek segít kiadatni a könyvét Havas Henrik. A komáromi Jurányi Zsolt tizenhárom évet húzott le a rácsok mögött, s most Havas Henrik mentoráltjaként, betegségéből felépülve a harmadik könyvén dolgozik - írja a Bors.

borsonline.hu

– Gyűlölöm az általánosítást, igenis van különbség gengszter és bűnöző között – szögezte le Havas Henrik a Bors kérdésére. A tévés nem akárkivel ült le ebédelni saját éttermében: Jurányi Zsolttal evett egy asztalnál, aki hajdan emberrablásért is ült. Most, súlyos műtéte után, Havas Henrik segíti a felépülésben és a harmadik könyve kiadásában.

De miért is pacsizik le volt gengszterekkel Havas? – tette fel a kérdést a lap. – Én is betartom a szabályokat, akárcsak Zsolt – válaszolta a tévés. – A gengsztervilágban is ez a legfontosabb. Soha nem volt problémám egyetlenegy politikussal, prostituálttal vagy gengszterrel sem, ha megírtam a történetüket. Az én szakmámban az első számú szabály a diszkréció, akárcsak az alvilágban. Zsolt mindig tartja magát az ígéreteihez és a saját szabályaihoz. Volt, hogy köl­csön­ad­tam neki, s mikor kijött a börtönből, az volt az első, hogy visszaadta nekem – mesélte a műsorvezető.

Zsoltot is megkérdezték, hogyan került kapcsolatba Havas Henrikkel: – Az egyik playmate ismerősöm barátja mutatta meg Havas Henriknek a kézirataimat, ő elolvasta, majd csak annyit üzent nekem, hogy találkozzunk, mert kíváncsi rám. Azóta ô a mentorom – mondta a Borsnak Jurányi Zsolt.

(Fotó: borsonline.hu)

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!