Kék hírek, bulvár

2014.07.13. 11:00

Majdnem fél tonna drogot foglaltak le idén

Tavalyhoz képest az idén több esetben és nagyobb mennyiségben találtak kábítószert a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap a Facebook-oldalán.

MTI

A tájékoztatás szerint a 89 felderítésben a vámosok összesen több mint két és fél mázsa drogot és 171 drognak minősülő egyéb anyagot, a többi között tablettát, kapszulát, növényi részt találtak. Ezzel az előző évhez viszonyítva az esetszám és mennyiség is nőtt - tették hozzá.

A NAV közlése szerint a drog többségét a postaforgalomban, valamint a szerb határszakaszon történt ellenőrzésekkor találták.

Azt írták, hogy a kábítószer 47 százaléka kannabiszszármazék, 17,6 százaléka heroin, míg 6,4 százaléka morfinszármazék volt.

A közlemény szerint a postaforgalomban főként a Lengyelországból érkező tisztítószerként csomagolt új pszichoaktív anyagnak minősülő gamma-butirolaktont (GBL), illetve Hollandiából érkező pszilocibin gombát, illetve gombaspórával beoltott táptalajt találtak. Szerbiából továbbra is jellemzően marihuánát és heroint próbálnak Magyarországra csempészni.

A NAV pénzügyőrei a kábítószergyanús anyagok miatt 60 esetben kábítószer birtoklása, 26 esetben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, három esetben pedig kábítószer készítésének elősegítése miatt tettek feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!