Közélet

2014.07.10. 18:00

Közmunkások fognak krumplit termelni a tatai diákoknak

Szerda reggel tíz napirendi pont tárgyalására gyűltek össze a tatai képviselők. A rendkívüli testületi ülés után még átmentek a "Bercsényi 1."-be, hogy megnézzék, hogyan halad az egykori Fischer-ház felújítása.

Szűr Annamária

A képviselők először is értékelték a 2011-2014-es időszak gazdasági programját, a korábban megfogalmazottak megvalósulását. Király István (Jobbik) kifejtette: több ponttal nem ért egyet, így például azzal, hogy a távhőkoncessziót francia cég nyerte el, de összességében jónak értékelte a beszámolót.

A testület megerősítette korábbi elhatározását, hogy saját, önkormányzati kézbe szeretnék venni az iskolai étkeztetést a városban. A tervek szerint 2015 szeptemberétől, de már most is több lépés vezet(ett) ebbe az irányba: ilyen például a saját termelésű burgonya a közmunkásokkal.

A testület felhatalmazást adott Michl Józsefnek arra, hogy az önkormányzat nevében aláírja a feladat-ellátási szerződést Dr. Kicska Zsuzsanna gyermekorvossal, amint az megszerzi a praxisjogot. Célegyenesbe jutott a 3. számú fogorvosi körzet feladatit ellátó dr. Jancsik Veronika Ágnessel is a szerződéskötés.

A munkahelyteremtés reményében ezentúl bérelhető területeket is kínálnának az ipari parkban. Két olyan pályázat kapcsán is döntöttek, amelyek a közeljövőben lesznek elérhetőek. Az épületenergetikai kiíráson 30-150 millió forint közötti összegre lehet pályázni, és a Magyary Zoltán művelődési központ energiaracionalizálásához kérne támogatást a város. A másik pályázat segítégével napelemeket szerezhetnének be a Kőkúti iskolába.

A képviselők arról is döntöttek, hogy anyagi támogatást nyújt az önkormányzat az erdélyi Tusnádfürdőn tartandó XXV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megszervezéséhez.

A testületi ülés után a képviselők átmentek az épp felújítás alatt álló Fischer-házba, amely a herendi porcelángyár alapítójának, Farkasházy Fischer Mórnak a szülőháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!