Kék hírek, bulvár

2014.07.10. 07:22

Kiakadt pár esztergomi, mert virágágyásba landolt egy mentőhelikopter

Egy infarktusos beteg megmentése miatt a város egyik körforgalmának közepében landolt egy mentőhelikopter a minap - számolt be az esetről a Blikk.

blikk.hu

Sokan magyarázatot követeltek, tudni akarták, miért kellett elpusztulnia a védtelen palántáknak – valóságos botrány lett abból, hogy a helikopter a virágágyásban ért földet.

– Indult-e már légiforgalmi hatósági vizsgálat, és az milyen eredménnyel zárult? – csattant fel az egyik kommentelő a Facebookon. Mások azt akarták tudni, miért nem értesítették Esztergom lakosságát jó előre arról, hogy egy mentőhelikopter érkezik egy betegért, és egy virágos területen landol majd. Vannak, akik ennél is tovább mentek, és a város összes politikai tömörülésének válaszát várják az ügyben - olvasható a Blikk cikkében.

A légi mentők orvos igazgatója mondta el, mi is történt valójában.

–  Az említett reggelen egy infarktusos betegért indult a helikopterünk Esztergomba. Ennél a diagnózisnál minden elvesztegetett perc további szívizomelhaláshoz vezet, rontva ezzel a beteg esélyeit. A helikopter pilótái kivétel nélkül az előírásoknak megfelelően, a legbiztonságosabb és a legközelebbi helyet választják a baleset helyszínéhez. Így volt ez szombat reggel is. Ebben a körforgalomban egyébként már többször is leszállt a helikopterünk – mondta a lapnak dr. Hetzman László.

Az orvos igazgató azt is hozzátette: a légi mentőknek kiterjesztett biztosításuk van a valós okozott károk megtérítésére. Ha magánterületen csinálnak bajt, otthagynak egy laminált lapot elérhetőségekkel, így a károsult fel tudja venni velük a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!