Kultúra

2014.07.05. 16:39

Virágok világát festette vászonra

Számné Áprily Margit kecskédi festőművészt érte az a megtiszteltetés, hogy egyedüli művészként kiállíthatta a víz-zene-virág hármasával kapcsolatos festményeit az Esterházy-kastélyban, az elmúlt hétvége három napos fesztiváljának idején.

W. Zs.

 A festő tizedik – Virágok Világa című – önálló kiállítására összesen ötvennyolc képpel érkezett és akadt köztük olajkép, akvarell. A témát tekintve pedig csendélet és tájkép.

A fesztiválra kilátogató tömegből többen csodájára járjanak Számné művészetének. Minderről az emlékkönyvbe feljegyzett sorok tanúskodnak, mintegy harminc oldalon keresztül.

A kerti virágok – a teljesség igénye nélkül sorolandó a tulipán, őszi rózsa, orchidea – mellett jól megfértek a mezei „csokrok” is, amelyeken főként a pipacs került középpontba.
– Szívesen festek virágközpontú képeket azért, mert talán az egyetlen dolog, amely egész életünkben elkísér. A születéstől a halálig – fejtette ki Számné.

Ezzel a sor még nem teljes. A kecskédi művész a fesztivál kedvéért is megmártotta az ecsetet és készített egy montázst. A „Víz, zene, virág” című keret nélküli olajfestménye külön erre az alkalomra készült és hatalmas közönség sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!