Közélet

2014.06.28. 08:16

Víz, zene és virágos jókedv

Megnyitotta kapuit megyénk minőségi monstre rendezvénye. A háromnapos tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál résztvevőit tegnap az azonos nevű egyesület elnöke, Essősy András, valamint Michl József polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és Roman Kowalski lengyel nagykövet köszöntötték.

B.G. - Sz. A.

A minden eddiginél nagyobb, látványosabb rendezvény már a nyitónapon is sokak érdeklődését felkeltette. A megjelenteket - akik szolid, ezerötszáz forintos belépő ellenében a hétvége valamennyi programjának részvételére jogosultak - a várudvari színpadról Michl József szólította meg.

A városvezető dicsérendő éleslátásról tett tanúbizonyságot, amikor kijelentette: a látogatók a legkevésbé rájuk - azaz a politikusokra - kíváncsiak ilyenkor, ezért rövidre fogva mondott köszönetet a szervezőknek, és kívánt jó szórakozást a fesztiválozóknak. Essősy András sem eresztette bő lére:

- Büszke vagyok a városunkra, és arra, hogy mindannyian együtt lehetünk ebben a gyönyörű épített és természeti környezetben, harminchatezer négyzetméteren. Találkozzanak a barátaikkal, fogjanak kezet, örüljenek egymásnak! - hangzott a főszervező jótanácsa. Essősy András kiemelte: az elmúlt huszonegy év során egyetlen alkalommal sem történt nagyobb rendbontás, az eseményt elkerülték a botrányok.

Roman Kowalski - aki Tata lengyel testvérvárosi kapcsolatát megünnepelendő volt a meghívottak között - a "gyönyörű település változatos programjait" ajánlotta a közönség figyelmébe.  

A szervezők az idén is bebizonyították, hogy kiérdemelték az ország legnagyobb családi fesztiválja jelzőt, hiszen az idén is éppúgy gondoltak a kisgyermekesekre, mint az idősebb rokonokkal érkezőkre, és akkor a baráti társaságokra, fiatalokra hangolt programokról még nem is beszéltünk.
Az idén először kialakított babakocsisávnak (valamint az arra figyelő fesztiválozóknak) köszönhetően a forgatag sokkal kevésbé sűrű és fárasztó a picikkel érkezőknek, ráadásul a lendületes közlekedők is úgy alakíthatják útvonalaikat, hogy a sétányokon nekik se kelljen "fékezni".

Persze több olyan pillanat is volt, amikor érdemes volt behúzni a kéziféket és lecövekelni valahol már az első, pénteki napon is. A fényfestők varázslatának köszönhetően új életre kelt a tatai vár. Onnan pár száz méterre a Quimby zenélt egy hatalmasat. Előttük, a rádióból már ismert Crossover Symphonic Live-on eddig nem hallott stílusban szólaltak meg a már jól ismert slágerek.

Szőke András is tiszteletét tette a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, bebizonyítva, hogy nem csak a humora, hanem a főztje is ízes.

Kozma Gergely, a szervező Víz, Zene, Virág Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: nagy szó, hogy a KFT szombat este fellép a Jameson  nagyszínpadon, hiszen a kultikus zenekar ritkán ad koncertet.

Vízikarnevál, lampionos felvonulás és tűzijáték nélkül már elképzelhetetlen a fesztivál, de szerencsére ezt nem is kell elképzelni, hiszen a hagyományos vízi programok sem maradnak ki az idei kavalkádból. Vasárnap például vitorlás verseny és vízimentő bemutató is lesz.

A kisgyermekeket többek között Apródpróba várja majd szombaton és vasárnap: Schruff Gyula kovácsmesterrel íjászat, dobókereszt, patkódobás, ágyúgolyó-hajítás is lesz, miközben a Virgonckodó játszóparkban például 22 darab, egyedi készítésű, óriás fajátékkal múlathatják az időt az aprótalpúak, de a sok-sok programot felsorolni is nehéz lenne a zsonglőrködéstől kezdve a süteménysütésig. Ez utóbbi érdekessége, hogy a gyermekek saját maguk készíthetik el a finomságokat, majd azokat haza is vihetik, miután kisültek.

Értékes ajándékokat vihetnek haza szerencsés előfizetőink a 24Óra standjánál

A 24 Óra standja, szerencsekereke a várkanyarban várta a megyei napilap előfizetőit. Ottjártunkkor többen is sorban álltak annak reményében, hogy Nyári Csilla terjesztési koordinátor jóvoltából értékes ajándékokkal gazdagodnak. Nem is kellett csalatkozniuk: több százan nyertek négy belépőjegyre jogosító "utalványt" a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságra, a magyar csapat csoportmérkőzéseire, míg mások értékes konyhai kellékekkel, egyebek mellett olajsütővel, kerámia bevonatú serpenyőkkel térhettek haza. A kevésbé szerencsések sem távoztak üres kézzel, hiszen őrölt kávé vagy fagylaltkupon - amolyan nagyvonalú "minimálnyereményként" - nekik is járt. - A "Disznótorok ízei" című szakácskönyvünk is rendkívül népszerű, nagyon szeretik az olvasóink. A fesztivál hetében indított nyereményjátékunk három kérdésére helyesen válaszolók közül sokakat - azaz minden tizedik előfizetőnket - megajándékozunk vele. Aki nem kerül a nyertesek közé, annak sincs miért bánkódnia, hiszen ezúttal mindössze 690 forint ellenében megvásárolhatja - számolt be róla lapunk munkatársa.


 

B.G. - Sz. A. Értékes ajándékokat vihetnek haza szerencsés előfizetőink a 24Óra standjánál A 24 Óra standja, szerencsekereke a várkanyarban várta a megyei napilap előfizetőit. Ottjártunkkor többen is sorban álltak annak reményében, hogy Nyári Csilla terjesztési koordinátor jóvoltából értékes ajándékokkal gazdagodnak. Nem is kellett csalatkozniuk: több százan nyertek négy belépőjegyre jogosító "utalványt" a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságra, a magyar csapat csoportmérkőzéseire, míg mások értékes konyhai kellékekkel, egyebek mellett olajsütővel, kerámia bevonatú serpenyőkkel térhettek haza. A kevésbé szerencsések sem távoztak üres kézzel, hiszen őrölt kávé vagy fagylaltkupon - amolyan nagyvonalú "minimálnyereményként" - nekik is járt. - A "Disznótorok ízei" című szakácskönyvünk is rendkívül népszerű, nagyon szeretik az olvasóink. A fesztivál hetében indított nyereményjátékunk három kérdésére helyesen válaszolók közül sokakat - azaz minden tizedik előfizetőnket - megajándékozunk vele. Aki nem kerül a nyertesek közé, annak sincs miért bánkódnia, hiszen ezúttal mindössze 690 forint ellenében megvásárolhatja - számolt be róla lapunk munkatársa. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!