Közélet

2014.06.25. 07:01

Nyáron sem maradnak ingyenebéd nélkül a mésztelepiek

A tatabányai önkormányzat harmadszor pályázott kormányzati forrásra a rászoruló gyerekek nyári szociális étkeztetésének támogatására.

Veizer Tamás

A város ebben az évben 10,3 millió forintot nyert, ennek köszönhetően 531, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulónak biztosítanak ingyenes meleg ételt két hónapon keresztül minden nap. Mindezt Bereznai Csaba jelentette be kedden a felsőgallai Füzes Utcai Általános Iskola ebédlőjében.

Az alpolgármester elmondta: a pályázat szigorú feltételeket írt elő a gyermekétkeztetés mennyiségi és minőségi javítására. Ennek érdekében az ételek legalább egyharmadát helyi termelők által beszállított alapanyagokból kell elkészíteni. Így nem csak a helyi termelőket támogatják, hanem a szállítási költségek is csökkenthetők. Az ebédet – főételt, gyümölcsöt vagy süteményt – a Kölyök Kft. konyhájából szállítják a Füzes utcába, ahol zárt dobozban kapják meg a rászoruló gyerekek.

Bereznai Csaba hozzátette: a városban csaknem kétezer olyan gyermek van, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak: közülük 531-en igényelték a nyári szociális étkeztetést, a legtöbben a Mésztelepen és a VI-os telepen élő családok közül. Az ételosztásnál segítettek a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei, valamint a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ és a Polgármesteri Hivatal Szociális irodájának munkatársai.

A kormányzati támogatásból augusztus végéig 23 ezer adag ebédet tudnak kiosztani a rászoruló gyerekeknek, napi 440 forintból. Az ebéd tegnap finomfőzelék volt, hétfőn bableves és gyümölcs – mondja az egyik szülő. Az alpolgármester elmondta: a támogatás révén legalább ezek a gyerekek meleg ételhez jutnak a nyári szünetben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!