Kultúra

2014.06.23. 07:05

Visszatérne Tatabányára Kerekes Éva

Kerekes Éva, a budapesti Örkény Színház művésze a tatabányai Jászai Mari Színház, Népházban A vágy villamosa főszerepét játszotta el. Blanche alakjának emlékezetes megformálásáért elnyerte a társulat szavazatai alapján odaítélt Jászai Gyűrű-díjat.

R. G.

A vágy villamosának tatabányai bemutatója előtt azt mondta, Blanche megformálása nagyon nagy feladat. Úgy tűnik, sikerült megfelelnie a várakozásoknak.
– Lényegét tekintve azt hiszem, sikerült meglelnem a figurát. Úgy gondolom, teljes előadás született: az a törekvésünk, hogy megmutassuk Blanche személyiségének többarcúságát, szerintem sikeres volt. Mélységében is sikerült kibányásznunk azokat a tartalmakat Tennessee Williams szövegéből, amelyeknek köszönhetően egy életszagú és időtálló előadás született.

– A közönség is szerette a darabot?
– Úgy tűnik, hogy igen. Eddig tíz előadás ment le, és egyszer sem fújoltak a végén.

– Két tatabányai előadásban játszott, és mind a kettővel díjat nyert. Össze lehet hasonlítani a két elismerést?
– Az Édes Annában Vizyné szerepéért a legjobb mellékszereplő díját kaptam meg a Vidéki Színházak Fesztiválján. A mostani elismerés annyiból mégis kedvesebb számomra, hogy ezt a társulat szavazta meg. Egészen más színezete van egy díjnak, ha azt a kollégáitól kapja az ember.

– Jövőre is láthatjuk a Jászaiban?
– Új darabban nem fogok játszani, de az igazgató úr azt mondta az évadzáró társulati ülésen, hogy jövőre néhányszor még talán színpadra kerülhet A vágy villamosa. Örülnék neki, mert maradt még bennem hiányérzet: nem hiszem, hogy kifutott volna ez a széria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!