Kék hírek, bulvár

2014.06.18. 13:56

George Clooney-t elkapták a tatabányai zsaruk

F. József és neje nem riadt vissza attól, hogy ismert emberek arcképével éljen vissza. Az egyik hamis igazolványukon George Clooney, mint Molnár Károly szerepelt.

kemma.hu

F. József és F. Józsefné június 17-én egy 77 éves esztergomi bácsihoz kopogtatott be azt állítva, hogy az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek. A jóhiszemű sértett beengedte az idegeneket a lakásába. A gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és eltulajdonították a szekrényben tartott készpénzét. A bácsi ezt csak távozásuk után vette észre, és szólt a rendőröknek.

A rendőrök azonnal a tettesek felkutatására indultak. Megvolt a személyleírásuk, valamint anak a kocsinak a leírása és a rendszáma is, amellyel elmenekültek. Az adatokat Komárom-Esztergom megye valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadták.

Tatabányán a mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor törzsőrmester vette észre a keresett gépkocsit. Értesítette kollégáit, akik a tatabányai vasútállomástól nem messze megállították a kocsit és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit.

A járőrök átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, melyet lefoglaltak. Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak a jármű átvizsgálása során. Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva.

A gyanúsítottaknál személyazonosító okmány nem volt, és a rendőrök kérdésére valótlan adatokat diktáltak be. Személyazonosságukat, előállításukat követően, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tudták csak megállapítani a járőrök. Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte.

A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!