Közélet

2014.06.13. 11:10

Az ének iskolájának kis mágusa el akarja varázsolni a közönséget

Az ének iskolája című tehetségkutatóban tűnt fel az oroszlányi Jónás Szabolcs, aki Szulák Andrea védő szárnyai alatt hétről hétre elvarázsolta hangával a közönséget, a tanárokat, barátait, a közönséget és szüleit.

Wágner Zs.

Otthonában látogattuk meg a kisfiút. Csupán arra kerestük a választ hogy is van most Szabolcs. Milyen is ő a való világban. Nem ért meglepetés. Épp olyan, mint a televízió képernyőjén: egy aranyos, kamaszkor előtt álló gyermek. Közvetlen, álmodozó és tehetséges. „Az ének Iskolájában” szépen vette az akadályokat, de a jövőben rendezőként is szeretne jeleskedni.

– Nagyon jó volt a műsor – vág egyből a közepébe. Mindez – fogalmazza meg – a jó társaságnak, a próbákon kialakult jó hangulatnak köszönhető.
– Hétvégenként gyakran próbáltunk, gyakoroltunk, olyankor iskola után felmentünk a fővárosba és egy ottani hotelben szállásoltak el minket a hétvégére.

Összességében Szabolcs élete nem lehet túl vonzó a többi diák számára. Hiszen azon fiatalok egyike, aki egész héten át iskolába járt. Hétköznap, civilben a Hunyadi Mátyás-iskolába, hétvégén „Az ének Iskolájába”.
Azért mégiscsak irigylésre méltó a helyzete. Nem mindennap találkozhat valaki azzal a sztárral, aki a példaképe. Szabolcs személyesen beszélhetett Kasza Tibivel, a slágergyártás fenegyerekével.

Mint megtudjuk, Szabolcs esetében – bármi is jön közbe – lámpalázról szó sincs, hiszen a reflektor bódító erejéhez már egészen fiatalkorában hozzászokott.

– Ötéves lehettem, amikor a helyi Hemo Musical Stúdió nyílt próbájára elkísértek a szüleim. Annyira megtetszett amit láttam, hogy azonnal tudtam: tagja leszek ennek a társaságnak. Felvettek és pár héttel később már velük próbáltam. Azóta sincs megállás. Színészetet, táncot és éneklést is tanulunk – elevenítette fel Szabolcs mindössze hét évvel korábbi emlékeit.
Aztán szépen sorban jöttek a fellépések. A Valahol Európában című színdarabban játszott első komoly szerepe és a világot jelentő deszkák már nem voltak idegenek számára. Így az énekesek közül – mondhatni – kirívott. Nem a színpadi jelenléttel, egészen mással gyűlt meg a baja.

– A legtöbb dalnál ugyanazt a kritikát kaptam Szulák Andreától: azok a magas hangok. Úgy próbáltunk, hogy a lehető legtisztábban szóljon és a helyén legyen minden dallam. Úgy érzem, hogy sikerült. A legrosszabb jegy amit kaptam négyötöd volt.

A műsor készítői is felfigyeltek érdekes hangszínére. A Casino Twist című Hungária szerzemény hozta meg számára a várva várt sikert.
Az éneklés és a tanulás minden időt elvesz. Főként most, hogy szólókarrierje kezd kibontakozni – vetődik fel.

– Ha nagy leszek Mágia Zoltán lesz a művésznevem. Így hívott Hajós András, az egyik tanár. A bűvészkedésre célzott ezzel, ami a hobbim. Több tucat trükköt ismerek. Az éneklésben és a bűvészkedésben ugyanaz a cél: elvarázsolni a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!