Közélet

2014.06.06. 06:33

Népszabadság: Czunyiné lehet Hoffmann Rózsa utóda?

Czunyiné Bertalan Judit lehet Hoffmann Rózsa utóda - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök már áldását adta a Komárom-Esztergom megyei politikus államtitkári kinevezésére.

nol.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal volt vezetőjének a nevét először mint Rogán Antal lehetséges utódát emlegették a Fidesz parlamenti frakciójának az élén, majd hétfőn arról szóltak a hírek, hogy Czunyiné lehet a családügyi államtitkár a Balog Zoltán vezette EMMI-ben. Csütörtök délelőtt pedig már arról szóltak a hírek, hogy személyében megtalálták Hoffmann Rózsa utódát, azaz a volt kormányhivatal-vezető lesz a közoktatási államtitkár.

Czunyiné történelem szakos tanár, aki többek között a Károli Gáspár Református Egyetemen és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán is oktatott. Amennyiben Czunyiné közoktatási államtitkár lesz, az EMMI családügyi államtitkári posztjára fideszes képviselők - a Népszabadság információi szerint - Révész Máriuszt, Orbán Viktor családpolitikai ex-főtanácsadóját látják esélyesnek. Azért is, mert Révész Máriusz koordinálta az előző ciklusban a kormány népesedéspolitikai koncepcióját.

A közoktatási államtitkári casting első számú esélyese eddig Hoppál Péter Fidesz-szóvivő volt, a kiszivárgott hírek szerint már decemberben jelezték neki, hogy kalkulálnak vele. Azóta viszont nem keresték ezzel az államtitkári poszttal kapcsolatosan, sőt olyan hírek láttak napvilágot, hogy kulturális államtitkár lesz.

A felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős államtitkári poszton is változás lehet, noha Klinghammer István szívesen folytatná. Az Index szerint Tőkéczki László történész lehet az új felsőoktatási államtitkár, de lapunknak megerősíettték, hogy Palkovics László, a Kecskeméti Főiskola stratégiai rektor-helyettese is az esélyesek listáján szerepel. Bárki lesz is a befutó, Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár a területén marad, és a Népszabadság szerint meghatározó szerepe lesz a felsőoktatási államtitkár mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!