Közélet

2014.05.29. 16:09

2015-re megújul Tatabánya-Óváros

Az önkormányzat május 26-án kiírta a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekt közbeszerzési eljárását, így annak lebonyolítása után várhatóan július 21-ére meglesz az 1,3 milliárdos beruházás kivitelezője – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől.

kemma.hu

Schmidt elmondta: a munkálatok a tervek szerint 2015 nyarán fejeződnek be.

A pályázati forrásból megvalósuló projekt célja, hogy ismét élettel töltsék meg Óvárost, illetve megerősítsék a városrész sport- és kulturális funkcióját. A gazdaságélénkítő, új funkciókat biztosító integrált város-rehabilitáció során olyan területeket alakítanak ki, ahol a város lakói jó szívvel töltik el az időt, és ahol a vállalkozások szívesen nyitnak üzleteket - olvasható az önkormányzat közleményében. 

A tervek szerint megújul a Május 1. park, ahol mobil szabadtéri színpad és nézőtér is lesz, de a parkban szökőkutat és játszóteret is építenek. A park új közvilágítást kap, és térfigyelő rendszer fog működni a területén. Felújítják a régi posta – volt községháza - épületét, a homlokzat megtartása mellett kiállító- és rendezvényterem lesz itt, és ideköltözik a Gazdaságfejlesztő Szervezet irodája is.

A városfejlesztési projekt része a Ságvári út átalakítása és felújítása is, a Béke úttól kétszer egy sávosra szűkítik az útszakaszt, a jelenlegi négy sáv ugyanis nem indokolt. A buszmegállót áthelyezik az árkádok elé, parkolók lesznek a lezárt sávok egy részének helyén. A Népház út felső szakaszán is kicserélik a burkolatot, a Május 1. park megközelítésének javítására kiszélesítik és kétirányúsítják a Molnár utcát, de a beruházás keretében az összes felújított útszakaszon fejlesztik a csapadékvíz-elvezető hálózatot, és LED-es közvilágítást építenek ki. A projekt elemeként végül a Móra Ferenc Óvoda külső szigetelése és a nyílászárók cseréje is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!