Sport

2014.05.19. 18:54

Nemzeti Sport: jelentős változások lesznek az FC Tatabányánál

Tizenhat év után jövőre ismét csak a harmadosztályban állhat rajthoz a Tatabánya FC. A Nemzeti Sport Online riportja szerint a biztos kiesés óta letargikus a hangulat a klub háza táján, de a klub vezetősége még nem döntött a jövővel kapcsolatos kérdésekről. Az azonban valószínűnek tűnik, hogy a szakmai stábban és a játékoskeretben is jelentős változások lesznek.

nemzetisport.hu

„Természetesen nagy kudarcként éljük meg a kiesést, mert rendezett körülmények között és megfelelő infrastruktúra mellett dolgozott a csapat – kezdte a szezon értékelését a Nemzeti Sport Online-nak  Veér Zoltán, a klub ügyvezetője. – Nyáron nagy mozgás volt a játékoskeretben, így idő kellett ahhoz, hogy összerázódjon a társaság. A télen pedig olyan játékosokat igazoltunk, akikről azt gondoltuk, hogy erősítést jelentenek, de többen sajnos nem tudták azt hozni, amit vártunk tőlük, pedig egyértelműen azzal a szándékkal szerződtettük ezeket a labdarúgókat, hogy segítsenek elérni a bennmaradást. Ezért is nagy csalódás, hogy nem tudtak lendíteni a csapat szekerén.”

„Az őszi edzőváltásra azért került sor, hogy Bozsik Péter segítségével kiharcoljuk a bennmaradást és az ő munkába állásával meg is indult egy kisebbfajta fellendülés – folytatta Veér. – Kétezer-tizennégy elején kemény felkészülést csinált végig a csapat, amelyhez a klub minden feltételt megteremtett. Sajnos a sok munka ellenére a tavaszt nagyon rosszul kezdtük, beleszaladtunk két nagy vereségbe (Szolnokon 4–0-ra, a Vasas otthonában 5–0-ra kapott ki a csapat – a szerk.), amely elbizonytalanította a játékosokat, és ezek a kudarcok rányomták a bélyegét a tavasz további részére.”

„Kijelenthető, hogy amiért edzőt cseréltünk, az nem valósult meg, mert nem sikerült kiharcolni a másodosztályú tagságot. A középmezőny aljának elérése minimum elvárható lett volna, mert a játékoskeretünk és a labdarúgók bérezése messze nem a legrosszabb az NB II-ben. Az eredménytelenség miatt sajnos sok néző elpártolt a csapattól. Azoknak, akik ilyen körülmények között is kitartottak mellettünk, köszönettel tartozunk, ugyanúgy támogatóinknak, Tatabánya városának és szponzorainknak, akik az eredménytelenség ellenére is mindent megtettek, hogy a klub működése zavartalan legyen.”

Bár a klubnál mindenki súlyos kudarcként éli meg a kiesést, a Tatabánya csak „átszállójegyet szeretne váltani” az NB III-ba, és úgy tűnik, hogy a feltételek adottak lesznek ahhoz, hogy a csapat rögtön visszajusson a másodosztályban.

„A jövővel kapcsolatban elmondható, hogy a város és a főszponzor támogatása a továbbiakban is biztosított, így nyugodt körülmények között folytatódhat a munka – tette egyértelművé az ügyvezető. – Azonban a kudarc miatt természetesen több fontos változás is várható az elkövetkező időszakban, ami érintheti a szakmai stábot és a játékoskeretet is. Kész tervekkel vágunk neki a harmadosztálynak, és bár valamelyest csökkenni fog a költségvetésünk, drasztikus „vágásra” nem készülünk, hiszen szeretnénk azonnal visszajutni! Ennek érdekében továbbra is profi státuszú játékosokat alkalmazunk, igaz, lesznek olyanok is, akik amatőr státuszban futballozhatnak nálunk. Most az első számú feladat, hogy olyan szakembert, szakembereket találjunk, aki segítséget tud nyújtani elképzeléseink megvalósításához.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!