Közélet

2014.05.01. 19:00

Megújult a vértesszőlősi iskola udvara

A vértesszőlősi önkormányzat karbantartó csoportja megkezdte az intézmények éves karbantartását – tudtuk meg Nagy Sándor polgármestertől. Elsőként a tavaszi szünetet kihasználva az iskola udvarát tették rendbe a szakemberek: az aktuális tavaszi kertészeti munkákon túl több egységet felújítottak, rendbetettek.

VT

Az általános iskola területén a korábban elbontott szerszámtároló épület helyett esztétikus faházat állítottak fel. A legújabb szárny előtt – az akadálymentes közlekedés elősegítése érdekében – térkőburkolattal rámpát építettek, amellyel az épület kerekesszékkel is könnyen megközelíthetővé vált.

A kézilabdapálya melletti kerítést pótolták, kijavították, és a faházzal együtt rövid időn belül le is mázolják. Az udvar világítására is gondoltak: két kandelábert már meg is rendeltek, hamarosan fel is állítják őket. A világítást két korszerű és energiatakarékos LED fényforrás biztosítja majd.

A tanév végén tervezik még a sportpálya aszfalt burkolatának és a térkövezett felületek egyenetlenségeinek javítát. A belső karbantartási munkákat a nyári szünidőben végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!