Közélet

2014.03.29. 14:00

Mekkora lehet valójában Berki Krisztián vagyona?

Újra és újra ellentmondásba keveredik saját magával Berki Krisztián. A Blikk szembeállította az Édes élet tatabányai származású sztárjának nyilatkozatait, amelyekből igen sok furcsaságra derül fény mind a vagyoni helyzetével, mind üzleti ügyeivel kapcsolatban.

blikk.hu

2011 februárjában híre ment, hogy a volt sportvezető több tételben 25 millió forint előleget vett fel a Fraditól. Berki visszautasította a vádakat. A Nemzeti Sport február 6-i száma címlapon közölte, amint Berki kijelenti: Nemhogy 25 milliót, még 25 forintot sem tett el soha.

2011 májusában a Blikk birtokába jutott egy nyilatkozat, amiben Berki elismeri, több mint 19 millió előleget vett fel a klub kasszájából.

2013. szeptember 27-én Berki a Bors című napilapban azt állította, nincs tudomása arról, hogy a Váci futballklub elnökével, John Marshallal való üzletkötésben (42, 5 milliót szeretnének rajta bevasalni a klub tisztázatlan eladása miatt) elkezdődtek volna a büntetőügyek. Pár héttel ezelőtt a Frizbi című műsorban így emlékezett az esetre Berki:

– Állítólag feljelentett engem tavaly nyáron csalás vádjával. Voltam tanúkihallgatáson, és bűncselekmény hiányában törölték az ügyet – mondta Berki, hozzátéve: megszüntették a nyomozást!

Az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint azonban még mindig tart az eljárás a váci büntetőügyben.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotó: blikk.hu
[/caption]

– A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség 2013. június 14-én rendelt el nyomozást csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a BRFK VI. kerületi rendőrkapitánysága teljesíti; a nyomozó hatóság az ügyben gyanúsítottat nem hallgatott ki, így az eljárás jelenleg is ismeretlen tettes ellen folyik. A nyomozás határidejét a kerületi ügyészség legutóbb 2014. április 20. napjáig hosszabbította meg – áll az ügyészség lapunknak küldött közleményében.

Berki a pár héttel ezelőtti Frizbiben azt állította, pár százmilliós vagyonnal rendelkezik. Elmondása szerint két darab tízmilliós órája van, és hat, ami ennek a felét éri. Azaz közel ötvenmillió forintja áll órákban. Saját bevallása szerint autókban sokkal több pénze van.

2014. 03. 14.: A Blikk nyomán megírtuk, hogy a NAV végrehajtást és kényszertörlési eljárást indított egyik cége, a BK Management Group ellen.

2014. 03. 20-án szintén a Blikk írt arról, hogy miközben naponta szerepel a tévében, nem találja a bíróság. A neki küldött hivatalos értesítések pedig azzal mennek vissza, hogy a címzett ismeretlen.

2014. 03. 26-án kiderült, hogy már a Nemzeti Adó és Vámhivatal is vizsgálódik Berki milliói után. Egy nappal később pedig arról írt a Blikk, hogy az Édes Élet sztárjának egy másik cégében a NAV már le is foglalta a vagyoni részesedését

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!