Közélet

2014.03.14. 15:39

Berki Krisztián tatabányai pincérből lett tékozló milliomos

Úgy tűnik, egyre inkább szorul a hurok Berki Krisztián nyaka körül. A Blikk megtudta, végrehajtás indul a tatabányai származású celeb cége ellen.

blikk.hu

A volt Fradi-vezér kft.-jét, a BK Management Groupot a lap munkatársa megtalálta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a listáján, mégpedig a végrehajtással érintett cégek között.

A fél ország azt találgatja, mivel üzletel Berki. Miből engedheti meg magának, hogy akár harmincmilliót is elverjen egy nap alatt, ha épp úgy tartja kedve? - teszi fel a kérdést a Blikk. Néhány hete arról szóltak a hírek, hogy Berki tízmilliós limitált aranyórával és egy húszmilliós Mercivel dobta fel a hangulatát, bővítve ezzel az amúgy is pazar luxusautó-gyűjteményét.

Tény, hosszú utat tett meg Berki, mire ilyen magasságokba jutott. A futballistából lett üzletember korábban egy tatabányai étteremben dolgozott pincérként. A vendéglátóipar után annál a motoros cégnél volt kereskedelmi vezető, amelyet a korábbi Fradi-elnök, Rieb György vezetett. Ő nevezte ki Berkit az zöld-fehérek klubigazgatójának. 2010 júliusában már arról szóltak a hírek, hogy a mindössze 500 ezer forintos tőkével bejegyzett cége, a BK Management Group Kft. átvette az FTC Labdarúgó Zrt. irányítását. Berki vezetői ténykedését nem mindenki nézte jó szemmel a Fradinál, Eegy magánszemély fel is jelentette gyanús pénzmozgások miatt. Berki - aki nem akart nyilatkozni az ügyben - állítólag nem tudott elszámolni 25 millióval.

Csütörtökre kiderült, Berki cégével nincs minden rendben: 2011. szeptember 21-én a NAV hátralékkezelési osztálya végrehajtást rendelt el a BK Management Group ellen. Érdekesség, hogy a cégbíróság kényszertörlési eljárást indított a társaság ellen, mert a cég a székhelyén, telephelyén és fióktelepén nem található, a társaság képviseletére jogosultak személyek lakóhelye pedig ismeretlen.

– Amennyiben a cég ellen végrehajtást rendeltek el és kényszertörlik, elképzelhető, hogy az ügyvezető nem úszhatja meg, ugyanis ő felel a kft. vagyonáért és tartozásáért a törzstőke erejéig. Ez attól is függ, hogy mennyire felróható a tartozás. Ha például bűncselekményt követett el a tulajdonos, akkor felelnie kell a következményekért, de ha tartozásról van szó, akkor nem biztos. Ha valaki szándékosan vitte csődbe a céget, akkor felróható a tartozás – mondta a Blikknek dr. Ligeti György ügyvéd.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!