Kék hírek, bulvár

2014.03.11. 13:37

Kendert termesztett egy pár Bakonyszombathelyen

A 62 éves férfinál és 58 éves élettársánál 2013. július 4-én tartottak házkutatást a kisbéri rendőrök, miután megtudták, illegális kiskert van a családi ház egyik helyiségében.

kemma.hu

 15 tő kábítószergyanús növényt, öt darab szintén kábítószergyanús palántát, továbbá a növények fejlődését segítő világító, melegítő berendezést foglaltak le a nyomozók. A gyanúsítottak a ház egyik szobáját rendezték be szakszerűen. Gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a lefoglalt növények egy részét palántaként kapták egy ismerősüktől, a többit magról ültették el.

A „növénytermesztés” csínját-bínját egy román állampolgárságú, de a Fejér megyei Iskaszentgyörgyön élő, de a pár elfogásakor épp börtönbüntetését töltő férfi árulta el nekik. Őt a börtönben hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, miután a Fejér megyei kollégák az otthonában tartott házkutatáson csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.
 
A bakonyszombathelyi férfi és nő ellen – szabadlábon hagyásuk mellett –, míg a román állampolgárságú gyanúsított ellen – fogvatartása mellett – kábítószer birtoklásának bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet március 7-én vádemelési javaslattal továbbított a Komáromi Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!