Közélet

2014.03.03. 07:45

A Jobbik a devizahitelesekért demonstrált

A Jobbik dorogi alapszervezete a devizahitelesek érdekeit képviselendő, pénteken tüntetést tartott a település egyik bankja előtt.

Barlangi Gergő

<extrayA demonstrálókhoz elsőként Vágó Sebestyén szólt. Az országgyűlési képviselő szerint a pénzintézetek anno azt állították, nem fordulhat elő, hogy a forinthitelek valaha is kedvezőbbek lesznek a devizahiteleknél, amivel sokakat rászedtek. A politikus kijelentette: „a bankok disznóságaival szemben” a jelenlegi kormány épp úgy nem lép fel, mint elődje.

Az esztergomi választókerület képviselőjelöltje, Nunkovics Tibor arra emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány engedélyezte a bankok számára az egyoldalú szerződésmódosítások lehetőségét.

– Ezt akarjuk megváltoztatni. A Jobbik a felvételkori árfolyamon forintosítaná a hiteleket, amik jelen formájukban illegálisak, hiszen mindössze ötödük mögött volt valódi devizafedezet – jelentette ki a jelölt.

Nunkovics Tibor hozzátette: meghosszabbíttatnák a kilakoltatási moratóriumot, és megállítanák a végrehajtók túlkapásait is.
A radikális párt országszerte – így hétvégén Tatabányán is – hasonló tüntetéseket szervez(ett).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!