Közélet

2014.02.13. 17:48

Régi képeslap alapján készül a nagyigmándi épület homlokzata

Nagyigmánd főutcáján kitűnik a Területi Szociális Gondozási Központ impozáns épülete. Homlokzatát egy múlt század eleji képeslap alapján újította fel az önkormányzat.

H.D.

Hajduné Farkas Erika polgármester elmondta, az esedékes belső átalakítás ügyében már tárgyalt a testület. A munkára kiírt közbeszerzési pályázatra érkező ajánlatokról döntöttek.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Régen és most
[/caption]

A belső terek akadálymentesek lesznek. A kivitelezővel kötött szerződés után elkezdődhet a munka. A mintát adó képeslapot egy nagyigmándi kötődésű, de győri gyűjtő jutatta el a képviselő-testülethez. A helyi védettségű épületet az eredeti állapot szerint igyekeztek helyreállíttatni.

A szociális intézmény megújításához pályázatot is találtak, a Vidéki Örökség Megőrzése című programban csaknem 21 milliót nyertek. A pénzből megerősítették a tetőszerkezetet, pótolták a hiányzó fafödém szakaszt. A tetőfedést lecserélték, a vályogfalakat szigetelték. A nyílászárók fából készültek, de korszerűen hőszigeteléssel. Az otthon felújítása mellett az udvar burkolására és parkosítására is futotta. A melléképületeket az önkormányzat dolgozói újították fel.

Címkék#Nagyigmánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!