Sport

2014.01.20. 19:55

Látványos tatai túra a Fényes forrásokhoz

Horváthné Hörömpöli Éva, a Tatai AC túravezetője, Horváth Zoltán, a szabadidősport szakosztály vezetője, valamint Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus társaságában január 25-én különleges túrát szerveznek a méltán híres és ma már védett Fényes forrásokhoz.

P. J.

A város határában lévő vizek mentén vidracsapást kutathatnak. Itt élő békákat, az égeres láperdőkben, nádasokban pedig a vízimadarakat figyelhetik meg a túra résztvevői. Három óra a szabadban. Tízezer lépés kényelmesen. Hét kilométer védett természeti környezetben, ezt kínálja ez a program.

Bakancs vagy zárt sportcipő, réteges, meleg téli öltözet, sapka, sál, kesztyű januárban fontos felszerelés. A túra – a szervezők ígérik – átlagos kondícióval könnyedén teljesíthető. Nem időre megy a „dolog”, ezért érdemes fényképezőgépet is vinni magunkkal.

Azok a bakancsosok, akik erre a szép kirándulásra vállalkoznak, szombat 10 órakor találkoznak a vár melletti Platán Kávéház – óriás platánfája alatt. A visszaérkezés várható ideje délután egy óra.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!