Sport

2013.12.29. 17:46

Labdarúgás: Ismét pályázhatnak az amatőr klubok

Khéner Lászlótól, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatójától megtudtuk: az MLSZ ismét meghirdeti az amatőr labdarúgó-létesítmények, pályák, öltözők felújítását támogató, előminősítéses pályázatát, a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye program (TAO) keretében.

kemma.hu

 Az előminősítésnek megfelelt szervezetek bruttó 700 ezer és 7 millió forint közötti összeget nyerhetnek el, amelyet a szükséges önrésszel kiegészítve, a többi között például a sporttelep biztonságát (kerítés, korlát, játékoskijáró), a szurkolók és játékosok komfortérzetét (öltöző, mosdók, lelátó, eredménykijelző), valamint a sporttelep funkcionalitásának fejlesztését (pályafelszerelések, játéktér-felújítás, öntözőberendezés) célzó beruházásokra költhetnek.

A megyei igazgató megjegyezte: az előminősítéses pályázat bevezetését a TAO-támogatási rendszer gyakorlati nehézségei indokolták. Ennek keretében ugyanis a támogatott sportszervezetnek kellett megkeresnie azt a gazdasági társaságot, amellyel megállapodott a fejlesztés megvalósítását biztosító támogatás kifizetéséről.

Ez pedig jelentős erőfeszítést igényelt a sportszervezetektől, hiszen maga a potenciális támogató gazdasági társaság megtalálása, valamint a szükséges együttműködési megállapodások megkötése komoly adminisztrációs terhet jelentett. Nagyon sok esetben a Magyar Labdarúgó Szövetség által már jóváhagyott beruházásokat támogató cég hiányában nem tudták megvalósítani a klubok.

Khéner László kiemelte: a pályázaton azok az amatőr sportszervezetek indulhatnak el, amelyek TAO-támogatásra is jogosultak, felnőtt férfi nagypályás bajnokságban indított csapatuk legmagasabb bajnoki osztálya a megyei első osztály, továbbá valamilyen jogcím alapján nagyméretű füves labdarúgó sportpálya – és a hozzá kapcsolódó egyéb létesítmények – használatára jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!