Közélet

2013.12.18. 12:05

Régi képeslap alapján szépül a Gondozási központ

- Az idei év fejlesztési feladataira 263 millió forint beruházási kiadást terveztünk. Lehetőségeink 2013-ban az elvonások dacára sem romlottak, kezdte évértékelését Hajduné Farkas Erika polgármester a nagyközség közmeghallgatásán.

kemma.hu

<extray  Az elmúlóban lévő év eredményeit számos fejlesztés koronázza, számos ebből még kivitelezés alatt áll a pályázati elbírálás csúszásai miatt.
Az összegzésben elhangzott: folytatódott a Magos Művelődési Ház tetőfedésének felújítása, kicserélték az elavult gázellátási-, fűtési-, és az elektromos energiaellátási rendszert több mint 4 millió forintból.  Megújult a könyvtár belső tere, mely eszközökkel is gazdagodott.

Mintegy 850 méter hosszan készült el az Ördöghegyi út vasútig terjedő külterületi szakaszának felújítása, melyre több mint 20 millió forintot költöttek. A balesetveszélyes állapotok megszűntetésére újították fel a község egyik legforgalmasabb járdaszakaszát.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában az orvosi rendelőtől a Községmajor közig, 244 méteren újult meg a járda. Ugyanitt elkészültek a felszíni csapadékvíz elvezető árkok és átereszek felújítása is. Járdajavítás történt a Kossuth Lajos utcában, a Mansbart utcában, valamint az Ácsi úton.

A katolikus temető bejárata térkő burkolatot kapott és murvás parkolókat alakítottak ki. Megszépült a Nepomuki Szent János szobor környéke is. Szó esett még a Kincseskert Óvoda külső megújításáról, majd a folyamatban lévő beruházásokat méltatta a nagyközség vezetője.

A legfontosabb a Területi Szociális Gondozási Központ épületének, teljes külső homlokzati felújítása, mely pályázati támogatással indult meg az EMVA Vidéki Örökség Megőrzése kiírására. A kivitelezést egy tatabányai cég végzi. A közel 23 millió forintos beruházás végére az épület olyan lesz, mint egykori fényében, miután egy korabeli képeslapon látható díszítés reprodukálásával állítják helyre. 

 

Címkék#Nagyigmánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!