Közélet

2013.12.17. 09:51

Száz négyzetméternyi „Boldog karácsonyt!” a Keriben

Nem mindennapi, kétezer darabból álló képeslap érkezett a tatabányai kereskedelmi iskolába. A kezdeményezésről Szalai Imréné az oktatási intézmény egyik szaktanára, a program kiötlője vallott.

W. Zs.

– Több éve fogalmazódott meg bennem, hogy készítsünk egy óriási méretű képeslapot, amelyre összegyűjtjük a diákok és pedagógusok üdvözlőlapjait. Mi ezzel a kreatív munkával kívánunk békés, boldog ünnepeket! – fogalmazott Szalai Imréné.

A száz négyzetméteres jókívánság – kiterített állapotában – az intézmény aulájában egy centiméter üres helyet sem hagy. A méretes meglepetés kisebb darabjait több száz szorgos kéz gyűjtötte össze, ragasztotta, színesítette.

A karácsonyt, újévet köszöntő irományok között kuriózumként Angliából feladott képeslap is szerepel. Egyszóval azokból a küldeményekből állt össze, amelyet a világ számos pontjáról kaptak az iskolások és a tanárok. Az elkészült munka darabjait három hete kezdték ragasztani és a tegnapi napon kisebb műsor keretében avatták fel. Arra a kérdésre, hogy mindez meddig színesíti majd az iskola termét mindenki vállat vont. Nem csoda, hiszen a képeslap – méretéből adódóan – kiszorítja a diákokat az aulából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!