Közélet

2013.12.17. 13:26

Hangot adtak örömüknek

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, amely elővételezi a Karácsony tiszta örömét és békéjét.

kemma.hu

 Az öröm egyik kinyilatkoztatásának formája a mai ráhangoló koncert, amellyel a tatabányai Madrigál együttes nyújtja át karácsonyi dalokból készített szeretetcsokrát – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte vasárnap a szentmise előtt Popovics Milán egyházközségi képviselő mindazokat, akik ellátogattak a környei katolikus templomba, hogy részesei lehessenek az ünnepváró zenei pillanatoknak.

A koncerten Saltzer Géza karnagy vezényletében és Tóka Szabolcs orgonaművész közreműködésével – a többi között – Bach, Manfred Büchler, Berthier művek és vallási énekek csendültek fel a karzaton, valóban az öröm vasárnapjává varázsolva a napot.

A ráhangoló során befolyt pénzbeli adományokat az egyházközség a Környei Katolikus Karitász számára ajánlotta fel, így a templomban korábban kihelyezett dobozban összegyűlt támogatásokkal együtt összességében közel 50 ezer forinttal gyarapította azt a keretet, mellyel a szervezet a rászorulókat segíti karácsony előtt.

A vasárnapi szentmisét követő, a Karitász által már negyedik alkalommal megrendezett krumpliebédre készülődve ezúttal is szorgos asszonykezek gondoskodtak arról, hogy az egyszerű főalapanyagból ízletes finomságok kerüljenek a Közösségi és Tájház asztalaira. A 30 kilónyi burgonyát és ugyanennyi hagymát idén is Reichnach György ajánlotta fel, így bőséggel jutott a tányérokra lángos, dödölle, tócsi, tojásos krumpli saláta, tepsiben sült burgonya, valamint a Korona Étterem (Tiba Sándor) hozzájárulásának köszönhetően ízletes szarvas raguleves krumpligombóccal.

A krumpliebéden további 150 ezer forint gyűlt össze, az összeget a Környei Katolikus Karitász még a szeretet ünnepe előtt szétosztja és eljuttatja a rászorulók, hátrányos helyzetűek részére. A szervezet ezúton fejezi ki köszönetét valamennyi támogató, segítő és adományozó számára, akik hozzájárultak ahhoz, hogy idén is szebbé varázsolhassák a szegényebb sorsúak Karácsonyát.      

Címkék#Környe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!