Közélet

2013.12.16. 07:23

Karácsonyi ünnepség mozgáskorlátozottaknak

Az adventi készülődés idején is sokan időt szakítottak arra, hogy részt vegyenek a mozgáskorlátozottak karácsonyi ünnepségén a tatai Magyary Zoltán Művelődési Központban.

Sz.A.

A tatai Sorstársak Klub szervezésében immár hagyomány, hogy decemberben is összegyűlnek és együtt hangolódnak az ünnepre. Szóba került: az egyik legfőbb emberi igény és szükség, hogy mindenkinek legyen társa, akire számíthat. Ebben a klubban pedig olyan közösségépítés folyik, ami segít abban is, hogy senki ne érezze egyedül magát.

A színházteremben több tucat sorstársat köszöntött Válóczi Ferenc, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke. Mint mondta, nem mindenki tudott eljönni az ünnepi műsorra, hiszen nekik az egyszerűbb dolgok is több időbe telnek, és ilyenkor, karácsony előtt, bizony bőven van tennivaló. Kiemelte: a mozgáskorlátozottság nem betegség, hanem állapot, majd az adventi szeretethimnusz soraival üzente: a szeretet ajándéka örökre megmarad.

Kincses Jenőné Ilikének, aki az elhangzottak tanúsága szerint is a tatai közösség lelke és motorja, egy szál virággal köszönte meg áldozatos munkáját. Az ünnepi műsort Petrozsényi Eszter színművész nyitotta meg két verssel, de mozgáskorlátozottak és óvodások is felléptek.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!