Közélet

2013.12.03. 17:10

A Jókai téren is meggyújtották a gyertyát

Advent első vasárnapjának délutánján a komáromiak is meggyújtották az első gyertyát a Jókai téren elhelyezett adventi koszorún. A korábbi évek hagyományaihoz híven az önkormányzat a teljes adventi időszakban több programmal is kedveskedik a komáromiaknak.

kemma.hu

A város a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-vel karöltve december 1-je és 22-e között szervezi meg az adventi vásárt a Jókai téren.

Ugyanitt vasárnaponként 15 órától 18 óráig mézeskalács díszítésre, 17 órától az adventi gyertyagyújtásra várják a helyieket, és természetesen azokat, akik ellátogatnak városukba.
A pavilonokban iparművészeti és kézműves alkotásokat, fajátékokat, bőrárut, és az ünnephez kötődő dísz- és ajándéktárgyakat lehet vásárolni.

Természetesen az idén is lesz könyvsátor, de nem lesz hiány finomságokban, így forralt borban, teában és kürtőskalácsban sem.
A hagyományos Adventi Áhítat című karácsonyváró rendezvény december 15-én 15 óra 30-kor kezdődik a Jókai téri Református templomban, Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc díjas Érdemes Művész, és Hegedűs Valér zongoraművész közreműködésével.
A város karácsonya december 22-én, advent negyedik vasárnapján 16 órakor lesz a Jókai téren.

Címkék#Komárom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!