Közélet

2013.11.29. 16:07

Jótékonysági nap advent előtt

Száznegyven rászoruló esztergomi kisgyermek kapott ajándékot november 30-án, péntek délelőtt a Városházán.

kemma.hu

Az érkező gyerekeket a Megyeháza Díszteremben Tétényi Éva polgármester fogadta és köszöntötte, valamint üdvözölte a kísérő pedagógusokat és az önkéntes segítőket is.

A rászorulók és nagycsaládosok listáját a Vöröskereszt Esztergomi Alapszervezete és vezetője Tarján Istvánné, valamint a polgármesteri hivatal Közjóléti Irodája állította össze a Családsegítő Szolgálat segítségével. A gyermekek ajándékait adományokból, magánszemélyek felajánlásaiból a Tériek gyűjtötték össze és csomagolták be, a déligyümölcsöket a helyi Vöröskereszt biztosította, a csokit a TESCO adta.

A kicsiknek önkéntesek kedveskedtek ünnepi műsorral, majd a gyerekek is köszöntötték a téli időszakban beköszönő ünnepnapokat. A Vöröskereszt fiatal tagjai és a Tériek osztották ki a gyümölcsöket és az ajándékcsomagokat. A gyermekek sem érkeztek üres kézzel, a Szent Imre Általános Iskola alsós osztályai adventi és karácsonyi versekkel lepték meg társaikat, valamint a polgármestert és segítőit. A hangulatos délelőtt közös énekléssel és játékkal, majd az ajándékok kiosztásával ért véget.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!