Közélet

2013.09.23. 16:00

Ami a csövön kifér

Nagy volt a veszélye annak, hogy több száz tatai lakás marad fűtés nélkül nem csupán a szolgáltatás megkezdésekor, hanem akár a tél folyamán hosszabb ideig is. Most megoldódni látszik az április–május óta húzódó probléma.

Petrik József

A távhő-rendszer egyik rendkívül elavult része szinte heti, havi rendszerességgel mondta, mondja fel a szolgálatot. Eddig – elsősorban – inkább tűzoltó munka jellemezte a helyi távhőtársaság és az önkormányzat problémamegoldását. Tata-szerte mindenki hallott már a csőprojektként emlegetett megoldásról. Ezzel szemben, ahol kiásták a felújításra, cserére váró csőszakaszt, ott a munkagödröt azóta újra belepte a fű.

Horváthy Lórántot, Tata alpolgármesterét arra kértük, hogy kicsit foglalja össze az előzményeket, és ha tud, mondjon a hideggel fenyegetettek számára valami biztatót.

– Akut gondról van szó – emelte ki az ügy megoldásával megbízott városvezető. – Egy teljesen elhasználódott, elöregedett vezeték cseréjét kell megoldanunk. Még ez év májusában indítottuk el a közbeszerzési eljárást, hogy véletlenül se maradjon télre egyetlen lakás, otthon fűtés nélkül. Most már ígérhetjük, nem is marad...

A teljes vezeték-rekonstrukció, továbbá az egyéb technikai korszerűsítések megvalósításához a város uniós pályázaton nyert forrásokat, amelyet önerővel megtámogatva kell kiegészíteni 260 millió forintra. A legnagyobb nehézséget mégsem a pénz okozza, hanem hogy a közbeszerzés eredményét több alkalommal is megtámadták a beruházás megvalósításából kiszoruló cégek.

További részletek a 24 Óra keddi számában.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!