Közélet

2013.09.05. 12:42

Gyógynövény-ismereti túrát szervez a TAC

Gyógynövény-ismereti túrát rendez szeptember 21-én (szombaton) 9 órától az Öreg-tó partja körül és az országos hírű Kálvária-dombon a Tatai AC szabadidősport szakosztálya.

kemma.hu

 A túra célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a legközönségesebb, a leggyakoribb gyógynövényekkel és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel, valamint körültekintő használatuk alapjaival. A Kálvária domb, a fehér pemetefű élőhelye, érdemes megismerni jótékony hatásait. Három óra vizsgálódó séta lesz a védett természeti környezetben, szakvezető kalauzolásával. A természet szolgáltatásai igen tágak. Többek között vadgyümölcsök és herbatea alapanyagok várják a túrázókat.

– Zárt cipőben, réteges öltözettel, a túra, amely mindenki számára ingyenes, átlagos kondícióval könnyen teljesíthető – mondta Horváth Zoltán szakosztályvezető, akinél a további részletekről a 30/9394-017-estelefonszámon lehet érdeklődni.

Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus, az esemény szakvezetője a 30/255-4208-as számon érhető el. Találkozás a tatai vár melletti Platán kávéháznál (az óriás platán fánál) lesz 9 órakor, a túráról visszaérkezés ideje 12 és 13 óra körül várható.
 

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!