Kék hírek, bulvár

2013.08.20. 09:21

Szépkorúaknak indít képzést a Komárom-Esztergom megyei rendőrség

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya kortárs segítő képzést indít a megyében élő szépkorúak részére. A program célja, hogy az időskorúak a képzésen megszerzett információkat a bűncselekmények, illetve a sértetté válás megelőzése érdekében átadják kortársaiknak.

kemma.hu

Lelkes önkéntes mentorok vesznek részt a 2010 óta tartó bűnmegelőzési munkában, akik a képzéseinken elsajátított tudás birtokában tanácsokat és a rendőrség által biztosított bűnmegelőzési szóróanyagot adják át kortársaiknak.

A szakmai napra a már aktív kortárs segítők mellett azokat az időskorúakat is várják a szervezők, akik most csatlakoznának be a programba. Az augusztus 29-én 9 órától kezdődő képzésnek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tatai üdülője ad otthont.

A programon részt vevők tájékoztatást kapnak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőiről és azok megelőzési lehetőségeiről. Előadást hallgathatnak az áldozatsegítés aktualitásairól, a közműszolgáltatók működéséről és a legújabb vagyonvédelmi eszközökről. A prezentációkat a téma szakértői tartják, az előadók a Rendőrség, a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. és a Derik Hungária Kft. munkatársai lesznek.

A jelentkezéseket 2013. augusztus 23-ig várja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. Jelentkezni lehet levélben a 2800 Tatabánya, Komáromi utca 2. címen, elektronikusan a [email protected] e-mail címen, vagy telefonon a 06-34/517-755-ös telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!