Közélet

2013.08.09. 16:30

Új igazgatók a megye kilenc iskolájában

Hoffmann Rózsa 428 köznevelési intézményvezető kinevezéséről döntött. Több Komárom-Esztergom megyei intézményt is érintett az ügyben: a megye összesen kilenc iskolájában neveztek ki új vezetőt.

MTI

Hoffmann Rózsa a héten tartott sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy 588 közoktatási intézményben járt le az igazgatói mandátum, ezekre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hirdetett pályázatot. A második ciklusukra pályázókat, akiket kétharmados többséggel támogatott a tantestületük – ők 65-en vannak –, az államtitkár automatikusan kinevezte.

Szólt arról is, hogy összesen 638 pályázati anyag érkezett, időközben négyen visszaléptek, 16 esetben hiánypótlást követően augusztus 16-áig hoz döntést, további 190 esetben pedig eredménytelenek voltak a pályázatok, mert „ezekben nem lehetett jó lelkiismerettel jó döntést hozni”.

Ahol most nem sikerült igazgatót kinevezni, ott a szervezeti és működési szabályzatban rögzített módon az igazgatóhelyettesek látják el átmenetileg az igazgatói feladatokat, e posztokra a Klik új pályázatokat ír ki, ezekre várhatóan szeptemberben nevezik ki az új vezetőket – tette hozzá.

A köznevelési államtitkár kiemelte, döntése meghozatalakor – amivel több hetet eltöltött – mérlegelte a szülői munkaközösségek, a diákönkormányzatok és a települési önkormányzatok véleményét, egyes esetekben ezen felül is konzultált szakemberekkel annak érdekében, hogy megbízható vezetőt és jó szakembert nevezzen ki. Hangsúlyozta, egyetlen olyan igazgatót sem nevezett ki, akinek nincs közigazgatási szakvizsgája.

Hozzátette, a pedagógus-bérpótlékokat egyelőre a jogszabályban meghatározott minimálisra állították be, a Klik-nek azonban mérlegelnie kell, hogy egy ötven és egy ezer tanulót befogadó iskola vezetője ne ugyanazt a vezetői pótlékot kapja.

Megyénkben ezidáig az alábbi intézményeket érintette a Klik által kiírt pályázat:

- III. Béla Általános Iskola, Tát – Filip Csabáné
- Gárdonyi Géza Általános Iskola, Tokodaltáró – Székely Gabriella
- Fekete István Általános Iskola, Bakonysárkány – Benisné Manner Melinda
- Réde-Bakonybánk-Súr Körzeti Általános Iskola – Volf Árpád
- Gárdonyi Géza Általános Iskola és Szakiskola, Ács – Héreginé Nagy Márta
- Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Előkészítő Speciális Szakiskola, Kollégium és Nevelési Tanácsadó, Oroszlány – Vecserdi Jenőné
- Bokod-Kecskéd-Szákszend Általános Iskola – Dr. Karácsonyiné Handl Mária
- Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Oroszlány – Hartmann József
Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola, Szomor – Mihalovics Péterné.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!