Kék hírek, bulvár

2013.07.05. 13:35

Kábítószer-ültetvény a családi ház szobájában

A román megbízó ki is okosította a 62 éves férfit és 58 éves élettársát, hogy hogyan kell gondozni a növényeket.

kemma.hu

A 62 éves férfinál és 58 éves élettársánál július 4-én tartottak házkutatást a kisbéri rendőrök, miután megtudták, illegális kiskert lehet a családi ház egyik helyiségében. 15 tő kábítószergyanús növényt, valamint öt darab szintén kábítószergyanús palántát, továbbá a növények fejlődését segítő világító, melegítő berendezést foglaltak le a nyomozók. Az egyik szobát rendezték be szakszerűen. A rendőrök a kisbéri kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki őket. Beismerő vallomást tettek.

Elmondták, hogy a lefoglalt növények egy részét palántaként kapták, a többit magról kellett elültetni. A „növénytermesztés” csínját-bínját szintén egy ismerősük árulta el nekik. A megbízó egy román állampolgárságú, de a Fejér megyei Iskaszentgyörgyön élő férfi, aki jelenleg jogerős börtönbüntetését tölti. A nála tartott házkutatáson a Fejér megyei kollégák szintén találtak csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot, amelyet lefoglaltak.
 
A bakonyszombathelyi férfi és nő ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklásának bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!