Közélet

2013.03.28. 13:25

Ároktisztítással védekezhetünk a belvíz ellen

A közelgő hóolvadás belvizet hozhat. A komolyabb károkat azonban megelőzhetjük az árkok tisztításával, figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint felmelegedés várható március utolsó hétvégéjétől kezdve. A felmelegedés az elmúlt héten leesett hó olvadásával jár, melynek következtében ismét aktuálissá vált a belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása.

- Oda kell figyelni az árkok állapotára, hiszen a hó olvadásával a benne található kőzúzalék, sár és kosz az elvezető rendszerbe kerül és az összes hó elolvadásával, az esőzések idején komoly problémákat okozhat. – nyilatkozta Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A kirendeltségek munkatársai már megkezdték a vízelvezetők ellenőrzését, de igazi eredmény eléréséhez szükség van az önkormányzatok és a lakók öngondoskodására, az ingatlanok előtti árkok rendszeres karbantartására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!