Közélet

2012.03.09. 12:55

Hagyományteremtő elismerés Nőnapon

Tisztelettel köszöntöm hosszú értékteremtő szakszervezeti tagsága alkalmából, valamint ez idő alatt végzett hűséges munkáját köszönöm, annak reményében, hogy továbbra is szakszervezetünk tagja marad – állt azokon az emléklapokon, melyet öten vehettek át a vértessomlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet csütörtöki, Nőnap alkalmából szervezett ünnepségén.

kemma.hu

Batin József titkár Zipperer Józsefné, Zipperféning Józsefné, Egervári Péterné, Wohl Jánosné és Németh Nándorné részére nyújtotta át az emléklapot és jutalmat, s mint mondta, ezzel hagyományt kívánnak teremteni, s mostantól minden Nőnapon el kívánják ismerni azon hölgytagok tevékenységét, akik hosszú esztendeje segítik áldozatos munkájukkal a szervezet mindennapjait.

A titkár további 16 hölgynek apró ajándékkal kedveskedett, ők voltak azok, akik március elején a hagyományos sváb disznóvágáson derekasan – mondhatni férfiasan – vették ki a munka dandárjából részüket. Egyébként már akkor sem feledkeztek meg a nőnapi ünnepségről, ezúttal azokat a finom falatokat, disznósajtot, kolbásszal töltött karajt, szolgálták fel az urak a hölgyeknek, amiket a disznóvágáson készítettek elő.
S Batin József a program „hivatalos” része után még egy meglepetéssel előrukkolt, saját versével köszöntötte a hölgykoszorút: „Kicsi vagyok, ezért felállok. A Nap felé fordulok, látom sugárzó arcotok, szemetek csillogó erejét, szívetek igaz melegét, melyet a mai napon idehoztatok elénk…”

Tálalás közben a hölgyek elszorult torokkal hallgatták a környebányai Borsodi Istvánnét, aki a február 27-ei tűz károsultjai nevében mondott köszönetet, miután vasárnap egyszer csak „betoppantak” hozzájuk a somlói nyugdíjasok, toros falatokkal ajándékozva meg őket. Panni néni maga is érintett, s mint mondta, kimondhatatlan érzés volt a bajban megtapasztalni a jó szándékú emberek, így a vértessomlóiak segítségét is.

A hölgyeket távozáskor egy-egy szál gyönyörű szegfűvel és barkával ajándékozták meg, addig pedig úri kiszolgálásban részesültek, bár a szervezet jelenlévő férfi tagjai váltig állították: ők otthon is főznek, mosnak, takarítanak…  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!