Kék hírek, bulvár

2009.08.12. 16:35

13 milliót ért a rablónak a biztonsági őr csevegése?

A biztonsági őr nem figyelt, ráadásul nem tudni merre menekült a férfi, aki információink szerint 13 millió forintot rabolt egy komáromi postáról.

S. E.

Szerdán a délutáni órákban már úgy üzemelt Komáromban a Szent István téri posta mintha mi sem történt volna. Az ablakok előtt hosszan kígyóztak a sorok, az ügyfelek zavartalanul intézték a befizetéseket, adták fel a leveleket vagy vették át a csomagokat. Pedig kedd este, hét óra előtt pár perccel egy 30 év körüli baseball sapkát és szürke pulóvert viselő férfi kirabolt a postát. Egy fegyvernek látszó tárggyal követelte ki a bevételt.

A postával szemközt álló társasházban szerda este többen is hallották a szirénázó rendőrautókat, de csak másnap tudták meg, hogy mi történt. A hír azóta szájról szájra jár.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Így...
[/caption]

Mint azt a házban lakó egyik idős hölgy elmondta: a környéken gyakoriak a betörések, a rendőrség gyakran megfordul a Szent István téren, őket is gyakran kihallgatják mint szemtanúkat. Most azonban nem láttak semmit.
– Elképesztő, hogy milyen szörnyűségek történnek, még fényes nappal is. Lassan már nem merünk kimenni a házból sötétedés után – panaszolta az idős hölgy.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] ..és így emlékeznek a szemtanúk a rablóra
[/caption]

A másik házban lakó fiatalok egy csoportja a rabolt összeg nagyságát is tudni vélte. Szerintük mintegy 13 millió forintot vitt el a rabló.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, Léber Gabriellától azonban úgy tudjuk, a pontos kár megállapítása még folyamatban van.

A rendőrség egy 30 év körüli, körülbelül 160 cm magas férfit keres, aki a rablás elkövetésekor szürke pólót, sötétkék Adidas baseball sapkát, sötét hosszú nadrágot és hátizsákot viselt. A rabláskor nem takarta el az arcát, így a dolgozók jól meg tudták figyelni a rablót. Ez alapján elkészült a fantomkép. Az alkalmazottak elmondása szerint a férfi hétfőn is járt a hivatalban, így láthatta, hol tárolják a készpénzt, illetve, hogy van-e biztonsági őr az épületben.

A fegyveres dolgozó egyébként a rablást csak a riasztó megszólalását követően észlelte, addig ugyanis egy ügyféllel beszélgetett a bejáratnak és az ügyfélszolgálati pultoknak hátat fordítva. A rabló menekülési útját sem tudta megmondani senki, a posta vezetője ugyanis a férfi távozását követően bezárta az ajtót, hogy a rendőrség megérkezéséig senki ne hagyhassa el az épületet.

A rendőrök percek alatt a helyszínre érkeztek, de gyorsaságuk ellenére az elkövetőnek feltehetően egy fekete színű gépjárművel sikerült elmenekülnie.
Szerettük volna a történtekről megkérdezni a posta vezetőjét, ő azonban nem nyilatkozhatott. Telefonon utolértük a Magyar Posta szóvivőjét, Tomecskó Tamást, aki csak annyit közölt: a rendőrségi vizsgálat lezárulásáig nem nyilatkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!