Sport

2016.07.22. 19:19

Újra az élmezőnybe vágynak a tatai kézilabdások

A tervezett augusztus elsejei időpontnál korábban, már július 27-én megkezdi a felkészülést az új idényre a Tatai AC NB. I. B.-s férfi kézilabdacsapata. Mindez indokolt is, a gárda ugyanis alaposan kicserélődött az előző szezonhoz képest.

Várvizi Tamás

Érkezők és távozók is akadnak szép számmal, össze is kell szokniuk, ezért jövő szerdától minden nap edzünk – tudta meg lapunk Sibalin Jakabtól, a TAC vezetőedzőjétől. Mint mondta, a játékosok a nyári pihenő alatt sem ereszthettek le, az utolsó két hétre egyénre lebontott edzéstervet kaptak. Tréningeznek teremben, valamint a szabadban is, ahol futóedzéseket tartanak.

Radnai Nándor technikai vezető kifejtette: a TAC játékoskerete alaposan átalakult az előző szezonhoz képest. A 42 éves Hímer Zoltán befejezte pályafutását, Kanyó Bence pedig a német negyedosztályú Duderstadt gárdájánál folytatja. A tatabányai Juhász Ádám eddig kettős igazolással játszott a TAC-ban is, most már csak a megyeszékhely csapatát erősíti. Vaskó Péter Mezőkövesdre igazolt, és Endrédi Péter is elköszönt a tataiaktól. Márton Ádám a junioroknál lesz másodedző, Lengyel Péter befejezte pályafutását, és hasonlóan cselekedett Baski Szabolcs is, őt munkája szólítja a fővárosba.

Természetesen érkezőkben sincs hiány: Jancsó Nándor Orosházáról érkezett a jobbszélre, Kisék Bence irányító Veszprémből, ikertestvére, a kapus Máté pedig Kecskemétről tette át székhelyét Tatára. Galambos Bence a bal szélen vethető be, ő Várpalotáról érkezett. A Csurgó U23-as együtteséből ketten igazoltak a TAC-hoz, Csalló Ádám irányító és Györffy Márió balátlövő. Radnai Nándor elmondta: még egy embert igazolnának beállós posztra.
Kanyó Ádám, Szövérdffy Szabolcs, Kállai Martin, Szám Ferenc, Endrédi Dezső, Kanyó Balázs, Szalczinger János, Czérna Tibor és Varga Attila továbbra is a klubot erősíti.

A mezőny erősödött tavalyhoz képest, de mi szeretnénk meghatározó csapattá válni, az élmezőnyhöz tartozni. Mindehhez az anyagi háttér is biztosított – hangsúlyozta a technikai vezető.

Hat felkészülési mérkőzés a következő hetekben

A tatai kézilabdázók első edzése szerdán lesz, az első felkészülési mérkőzést augusztus 9-én játssza a csapat, a Veszprém U23-as együttese ellen idegenben. 16-án Győrben, 18-án pedig Szigetszentmiklóson lesz jelenése a gárdának. Az első hazai meccsre augusztus 24-ig kell várni, amikor a szlovák Érsekújvár látogat Tatára, 19 órás kezdettel. 30-án a Győr viszonozza a tataiak látogatását (19 óra). A vezetőség szeretne szeptember első napjára is lekötni egy hazai mérkőzést, az ellenfél még kérdéses. A bajnoki szezon szeptember 11-én indul, az első ellenfél idegenben a Veszprém U23 lesz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!