Sport

2016.08.31. 15:42

Négyből négy zakó: miért nem megy a szekér a komáromi focsapatnak?

Négy mérkőzésből négy vereség – ez a Komárom VSE eddigi mérlege a labdarúgó NB. III. Nyugati csoportjában. Az újonc gárda vezetőedzője, Vigh László elsősorban mentális problémákat vél felfedezni játékosainál.

Várvizi Tamás

– Hogyan értékeli az elmúlt négy fordulót?
– Különválasztanám az első kettő és a második kettő játéknapot. Az első körben, a Hévíz elleni meccsen sok pozitívumot fedeztem fel játékunkban, számos gólhelyzetet kialakítottunk, ellenfelünk fölé nőttünk, gólt azonban mégis a Hévíz szerzett. A következő fordulóban, a Honvéd II. elleni hazai bemutatkozásunkkor a futballistáim csúsztak-másztak a sikerért. 2-1-re vezettünk, emberelőnyben voltunk, ám jött az utolsó tíz perc, amikor összeestünk és három gólt kaptunk… A harmadik és negyedik fordulóban azonban valami megtört: a játékosaim kishitűen, önbizalom nélkül játszottak. Furcsa módon, amiket hét közben, edzéseken gyakoroltunk, nem láttam viszont a mérkőzéseken. Egyszerűen nem mertük a tréningeken elsajátított elemeket megcsinálni. Így pedig nem fog menni… Hozzáteszem: ha emellett néhány kulcsemberünk a valós tudása alatt teljesít, azt már nem bírja el a csapat.

– Mi lehet a mentális problémák hátterében?
– Keressük az okokat. Újdonságként ért, hogy a tavalyi szezonban is minket erősítők is meg vannak ijedve sok esetben, de az új igazolásoktól sem tapasztaltam ilyen gondokat az edzőmérkőzéseken. Úgy vélem, az első győzelem nagy lökést adhatna együttesemnek – azon dolgozunk, hogy ez mielőbb megszülessen, és persze további sikerek is kövessék.

– Játékban, erőnlétben, „emberanyagban” minden rendben?
– Kondicionális nehézségeink nincsenek, meggyőződésem, hogy ebből a szempontból némileg a mezőny előtt is járunk. Azt azonban megtapasztaltam, hogy ez a bajnokság még annál is erősebb, mint amire az idény előtt számítottam. Ma éjfélig tart az átigazolási időszak, még megpróbálunk szerződtetni NB.-s múlttal felvértezett labdarúgókat.

– Kell-e esetleg az edzéseken bármit másképp végezni, mint eddig, akár az ön, akár játékosai részéről?
– Futballistáimtól azt kérem: higgyék el magukról, hogy meccsszituációkban is meg tudják csinálni mindazt, amit a gyakorlásokon! A tréningeken nem hiszem, hogy változtatnom kellene. Itt jegyezném meg: a legutóbbi, Videoton II. elleni hazai vereségünket követően a szurkolók megtapsoltak minket, nem pártoltak tehát el tőlünk. Bízom benne, hogy ezt hamarosan győzelmekkel is meg tudjuk hálálni.

– A nyári átigazolási időszak ugyan a mai nap véget ér, ám télen is lehetőség van szerződtetésre. Terveznek „félidőben” is új labdarúgókat a csapathoz csábítani?
– Ez az őszi teljesítményünktől függ. Négy forduló már eltelt, pontunk még nincs, már csak 13 játéknap van vissza a bajnokság feléig. Addig szeretnénk a mérkőzéseink legalább felét behúzni.

– A magyar futballvalóságot ismerve megkerülhetetlen a kérdés: nem tud arról, hogy személyét érintő változások lennének?
– Nincs ilyen információm, és magam sem szeretnék felállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!