Sport

2016.05.01. 09:19

Az utolsó percekben dőlt el a TAC sorsa

31-26-os vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Szigetszentmiklós ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 24.fordulójában, szombaton. Jövő héten az Alba Regiát fogadja a TAC, majd Pécsett zárul az idei szezon.

kemma.hu

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati-csoport, 24. forduló:
Szigetszentmiklós – Tatai AC 31-26 (14-12)
legjobb tatai góldobók: Endrédi Dezső, Hímer Zoltán, Basky Szabolcs 5-5

Ősszel 28-24-re nyert hazai pályán a Tatai AC, a fordulót a TAC a nyolcadik, a Szigetszentmiklós a tizenharmadik helyről kezdte.

Most a meccs elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tizedik percben 5-4-re, a huszadikban 11-10-re vezettek a hazaiak. A Szigetszentmiklós hozta megszokott játékát, Nagy Tamás irányította társait, ha pedig úgy adódott, talajról vette célba Varga Attila kapuját. A Tatai AC igyekezett középen tömöríteni védelmét, a fal váltakozó sikerrel hatástalanította a hazai támadásokat. Elöl is hullámzott a csapat teljesítménye: amikor sikerült sok keresztmozgással, szélesen játszani, akkor helyzetbe kerültünk, amikor kicsit kapkodósabban próbáltunk támadni, akkor a hazaiak védelme hárított. Egyik csapat sem került nagy előnybe, a félidőre 14-12-vel vonulhattak az együttesek.

Fordulás után sem változott a játék képe: a hazaiak megpróbáltak elhúzni, a TAC pedig igyekezett tartani a lépést. A negyvenedik percben 19-17 volt ”oda”, és úgy tűnt, izgalmas hajrá elé nézhetünk. Nem így történt: a 48.percben egygólos különbségnél emberelőnybe kerültek a hazaiak, és a tatai hibákat kihasználva, gyors lerohanásgólokkal elhúztak. Hirtelen 28-22 lett, a hátralévő néhány perc pedig kevésnek bizonyult, hogy a TAC fordítani tudjon. A végén, egy sok hibával tarkított találkozó után 31-26-tal zártak a csapatok.

- Nem ezt beszéltük meg, a taktikai fegyelmezetlenségek miatt szenvedtünk vereséget. Nem volt megfelelő a védekezés, elöl pedig sok volt technikai hiba. A csapat ma akaratban és lelkesedésben is alulmaradt - mondta a lefújás után a Sibalin Jakabot helyettesítő Márton Ádám.

- Győzelemre készültünk, nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Végig bíztam benne, hogy fordítunk, egy közepes teljesítmény is elég lett volna a sikerhez”- tette hozzá Basky Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!