Közélet

2016.10.28. 17:13

Te mihez kezdenél négy mázsa tökkel?

Tatabányán hat állomásos városi tökfesztivált tartottak, stílszerűen tökjó programokkal.

W. Zs.

Tegnap négy mázsa tökkel készültek a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai, tanulva a tavalyi hatalmas nagy érdeklődésből. A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálata és a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány rendezvényének az Árpád tér adott otthont. Az állomásokon lehetett tököt faragni, tökmagot köpni, sült tököt kóstolni, de az érdeklődők készíthettek ajtódíszt is, dobhattak tökbe és lámpást is készíthettek. A programokat teljesítők pecsétet kaptak a menetlevelükre, amikért cserébe ajándékokat kaptak. Egyebek mellett dominót, társasjátékot, színesceruzát és sok-sok édességet.

Mecsei Ilona alapítványi elnök elmondta, nemcsak a gyerekek, de szüleik és persze az ötleteket adó családsegítő munkatársai is szorgoskodtak, hogy minél szebben, jobban sikerüljenek az alkotások. A feladat is, és az együttes „munkavégzés” is boldogságot csalt sok kisgyermek arcára.

Öller Milán és Kurucz Péter is szorgosan díszítette a tököt, saját elképzelései szerint, még a jókora tök belsejét is kiszedték, persze a szüleik is szívesen segítettek neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!