Közélet

2016.05.27. 17:50

Gyereknapi programok

Megyénk számos településén várják a kicsiket, nagyokat és a szülőket gyermeknapi programmal. A kínálat hatalmas. A teljesség igénye nélkül mazsoláztunk a kínálatból.

kemma.hu

Bábolna Szombaton pedig gyermeknap a Százszorszép Óvoda és Bölcsődében lesz gyermeknap. Erre az alkalomra az óvoda vezetősége meghívta Hidaskürt testvértelepülés delegációját, hogy ápolják a két település közti kapcsolatot. Többek között kirándulást is szerveznek nekik.

Dorog Hangos lesz az Otthon tér vasárnap a Modellőrület! Gyermeknap 2016. elnevezésű rendezvényen. Például kamionok vonulnak fel, más járművek gyorsulási bemutatókon vetélkednek, munkagépek ügyeskednek, egy medencében yachtok, kotróhajók lavíroznak. Mindegyikük elfér, hiszen modellek érkeznek a művelődési ház előtti területre. A járművek iránt kevésbé érdeklődő gyerekeket kreatív sarok és ugrálóvár is várja.

Dömös Az önkormányzat és a Szivárvány Óvoda szervezésében szombaton 10–14 óra között gyermeknapi rendezvényre várnak mindenkit a gyermekparadicsom udvarára. A forgatagban többek közt bemutatót tart az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Csillangó-Meseműhely bemutatja a A Papucsszaggató királykisasszony című meséjét, a gyerekek tánccal, rajzokkal is versenyezhetnek.

Esztergom Egész napos programokkal várják a gyerekeket a Rugby Club Hotelhez (Nagy Duna sétány 1.) vasárnap. Óvodások vetélkedője, falfirka verseny, Zumba, Kangoo és Rock & Roll bemutatók, a rendőrség és a tűzoltóság bemutatói tartják fenn az érdeklődést, majd fellép a Crazy Dance tánccsoport és Vereckei Attila gyermekműsorral. A Carmen tánccsoport bemutatója után Malek Andrea és az EsZeMent MeseBand szórakoztat. Egész nap zene, ugrálóvárak, körhinták, pónilovaglási lehetőség, kézműves foglalkoztató kísérik a rendezvényt.

Héreg Falunappal egybekötött gyereknapra várják a helyieket szombaton a sportpályára, ahol reggeltől estig érdekes, az egész családnak szóló programok várnak minden kilátogatót.

Kesztölc Az idén először hívják az érdeklődőket a Gyereknap – VI. Apák napja – Családi nap elnevezésű, egésznapos összevont eseményre a sportpályára. A gyerekeket, felnőtteket, családokat, baráti társaságokat kisvonat, főzőverseny, játékos versenyek sora, koncert, agyagozás, tűzoltók bemutatója is várja.

Komárom A Szabadság téren szombaton 10 órakor kezdődnek a gyermeknapi programok. A kicsiket és szüleiket egész nap kézműves foglalkozással várják. Egyebek mellett lesz ugrálóvár, logikai játszóház, óriás társasjátékok, tündér-, udvaribolond- és boszorkányképző. 11 órakor interaktív koncertet tartanak a Komáromi Kamarazenekar és Magyarock Musical Band közreműködésével, 14 órától fúvós zenekarok találkoznak, este 8 órakor pedig a Mardi Fras Jazz Band lép fel. A Brigetio Gyógyfürdőben vasárnap 14 órakor kezdődnek a programok. A gyerekek búvárral találkozhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, 15 óra 30-kor új játékokat adnak át a játszóterükön, majd 16 óra 15-től a Habakuk Bábszínház Az aranyhajú királylány című mesedarabot mutatja be.

Környe Vasárnap 14 és 17 óra között a Művelődési Házban kézműves foglalkoztató, arcfestés, Könyvtári Mesekuckó és lepényevés, a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán mókásan mozgásos, mozgásosan mókás feladatok és számtalan játszószer, mindkét helyszínen vidám hangulat várja a kicsiket, nagyokat! Idén is fotóz a Prézli Rézi Produkció, repülj New Yorkba! háttérrel. 17 órától a főtéren (kedvezőtlen időjárás esetén a Művelődési Házban) interaktív gyermekműsor a Zene-Bona Társulattal!

Oroszlány Szombaton ügyességi, logikai és népi játékok, ugráló vár, kézműveskedés, élőcsocsó, vízidodzsem, paintball, gokart, arcfestés, trambulin várja a gyerekeket a Szent Borbála térre. Három órától fellép a HEMO Musical Stúdió, DUDÓ Bohóc, előadnak az Oroszlány Sztár díjazottjai, zenél a Zabszalma Zenekar és hat órától habparti is.

Piliscsév Az önkormányzat szombaton 11–17 óra között ingyenes programmal várja a gyerekeket az általános iskola udvarán. Csúszda, trambulin, csocsóasztal, asztali hoki, kézműves sátor is szerepel a kínálatban. Az eseményt a Piliscsévért Közalapítvány támogatja.

Pilismarót Az önkormányzat szervezésében vasárnap 14 órakor kezdődik a gyermeknapi programsorozat a Mesevár Óvoda udvarán és a sportcsarnok melletti játszótéren. Az érkezőket többek közt kreatív foglalkozások, játékos vadismereti óra, rendőrségi bemutató, mesemühely, zenés színdarab is várja, illetve a gyerekek palacsintát ehetnek, szörpöt ihatnak a támogatók jóvoltából.

Sárisáp Játékos túrával egybekötött majális és gyermeknap kínál szórakozást iskolai udvari starttal szombaton. Civil szervezetek, baráti társaságok, családok, spontán szerveződött csoportok szállhatnak csatába a Sárisáp ötpróbás csapata címért. Jelentkezni szerdáig lehet a polgármesteri hivatal titkárságán.

Süttő A Segítő Jóbarátok és támogató barátaik szombaton gyermeknapot szerveznek a Gelbmann birtokon a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő (vér szerinti szüleik nélkül élő) fiataloknak. A közel 300 gyerek lovagolhat, szórakozhat, lesz ugrálóvár, vívó bemutató, bűvész, lufihajtogató bohóc. A szervezők a gyermekek számára rajzpályázatot is hirdettek, amelynek eredményhirdetésére is sor kerül.

Tata Vasárnap az Építők parkjában várják a kicsiket és nagyokat sok érdekes programmal.

Tatabánya Nagy ugráló napokra várják a gyerekeket a Vértes Agorája előtti területre. Egész nap ugrálóvárak, eurobungee, trambulin, söprögető, ugróasztalok, trambulinok, bukfencparádé, amelyen kalandpark, sport-, rendőrségi bemutatók lesznek, fél héttől pedig Bíró Eszter koncert szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. Vasárnap folytatódnak a gyerekprogramok, három órától pedig az Árpád téren kezdődik az Ezer Lámpás Éjszakája (az eltűnt gyermekekért), ahol fellép Karai Anna és zenekara, a Káosz Központ, Rácz Gergő és L.L Junior. A lufikat az egész országban egy időben, fél tízkor engedik a levegőbe.

Várgesztes Kedden meglepetésekkel és feladatokkal tarkított akadályversenyre várják a gyerekeket, ahol a szervezők gondoskodnak róla, hogy a kisebbek és a nagyobbak is jól szórakozzanak. Az iskolásoknak a program háromnegyed kettőtől, az óvodásoknak fél háromtól kezdődik. Az óvodásoknak nincs más dolguk, mint megjelenni a megadott időpontban, majd kisebb csapatokat alkotva együtt részt venni az élménygazdag délutáni programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!