Póló

2024.05.01. 08:15

Fotókon a viadal: jó játékkal és óriási szívvel született tatabányai győzelem

Ahogy az várható volt, ismét kiélezett csatát hozott a tatabányaiak és a Tisza-partiak összecsapása. Ezen a küzdelmes mérkőzésen végül a fiatalabb, kevésbé tapasztalt hazai együttes oldotta meg jobban a feladatát.

Petrik József

A Szeged után a Szentes ellen folytatják a lányok a rájátszást

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A női vízilabda OB I. rájátszásában az egyik fél második győzelméig tartó párharcát Zantleitner Krisztina tanítványai nyerték – megérdemelten. Bár eleinte a vendégek vezettek, de az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, ami az eredményben is megmutatkozott. A második negyedben már a házigazdák domináltak. Rendezték a soraikat és szép gólokat lőve átvették a vezetést és a meccs irányítását is. 

Óriásit küzdött a fiatal vízilabdacsapat, siker lett a jutalmuk
Óriásit küzdött a fiatal vízilabdacsapat, siker lett a jutalmuk
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Igazi vízilabda-fellegvárat kellene bevennie a TWWP-nek

A hazaiak ilyen jellegű dominanciája kitartott a találkozó hajrájáig, amikor akciógólokkal tartották féken riválisukat. Így végül a párharcot 2-1-es összesítéssel a Tatabánya nyerte. Ezzel a sikerével a TWWP vasárnap már a 7-8. helyért mérkőzhet a jelentős vízilabdás-múlttal rendelkező szentesiek otthonában. A Tatabánya felszabadultan pólózhat, hiszen már nem fenyegeti a kiesés réme. Éppen ezért még két nyomás nélküli, „jó” meccset játszhatnak egy rutinosabb együttessel szemben. Ezt a párharcot is szeretné szorossá tenni a Tatabánya.

Vízilabda OB I., női, rájátszás a 8-9. helyért, 3. mérkőzés
Tatabánya Womens Water Polo – Szegedi VE 9-7 (2-2,3-2, 2-1, 2-2)
Tatabánya, Buborék, 100 néző, vezette: Kovács S., Ercse N.

TWWP: Kovács D. – Zantleitner H. 2, Zantleitner N. 1, Zink 2, Orbán 1, Németh V., Kurucz 2. Csere: Szabó J. 1, Perjési, Donauer, Nagy J. Edző: Zantleitner Krisztina.
Kihasznált emberelőny: 11/3, illetve 9/3.
Gól ötméteresből: 0, illetve 1/0.
Kipontozódott: Kurucz, illetve Bocskay.

Zantleitner Krisztina: – Mindenki hozzá tett ehhez a győzelemhez. A lányok nagyon akarták ezt a sikert. Ez volt az első olyan jelentős téttel bíró mérkőzésük, amelyet meg is nyertek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában