Kosárlabda

2024.05.15. 20:30

Erődemonstrációt láthattak a szurkolók az OSE szerdai mérkőzésén +fotók

Elképesztő performansz mellett győztek az oroszlányi kosarasok. Az MVM-OSE Lions ezzel a sikerrel bebiztosította a kilencedik pozícióját, a Kaposvár pedig kiesett.

Bottka Szabolcs

Az MVM-OSE Lions két zsinórbeli győzelem után az utolsó hazai mérkőzését vívta meg május 15-én, egy szerdai napon. A lendület megvolt a csapatban az elmúlt fordulók alatt, az SZTE-Szedeák elleni mérkőzésre is egyetlen céllal érkeztek: megszerezni a győzelmet. A nyitónegyedet agresszív játékkal kezdte a hazai együttes, mind a támadó- mind a védelmi vonalon. A palánk alatti játékot részesítették előnyben a pálya mindkét végén. Az offenzívák vezérlése alatt sokszor törtek be és közeledtek a palánk felé, ahol különböző mozdulatokkal próbálták meg átverni az ellenfelük védőjátékosait. Polutak, az Oroszlány centere hatékonyan tudta befejezni a támadásokat, a szegedi játékosok sok esetben nem tudtak vele mit kezdeni. Az oroszlányiak ügyeltek arra, hogy ne tűnjön túlságosan kiszámíthatónak a játékstratégiájuk, ezért a sok közeli próbálkozások mellett a hárompontos vonalon túlról is megindítottak dobásokat. A hármasok  a legelső meccseken nem voltak az erősségei a Lions csapatának, sok kísérlet mellett csak kevés talált be sikeresen. A szerdai találkozón voltak óriási kosarak távolról, sokszor megvárták, míg lejár a támadóidő, majd pár másodperccel a duda előtt repítették levegőbe a játékszert. Lepattanózásban jól szerepeltek az Oroszlány játékosai, ez nagy részben köszönhető az effektív kizárásoknak is. 

Elképesztő performansz mellett győztek az oroszlányi kosarasok. Az MVM-OSE Lions ezzel a sikerrel bebiztosította a kilencedik pozícióját, a Kaposvár pedig kiesett.
Az MVM-OSE Lions (fehérben) brillírozott a Szeged ellen
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A második felvonás kicsit lassabban indult az OSE részéről, a közeli dobások nem záporoztak pontosan, ami természetesen pontot nem ér,  a dobószázalékot viszont annál inkább rontja. A Szeged szépen lassan elkezdte leolvasni az oroszlánok játékát, ezért sűrűn beleálltak a hazaiak olyan kísérletekbe, amik már láthatók voltak, hogy nem fogják érinteni a hálót. Polutak ebben a negyedben is hozta kiemelkedő formáját, egyszerre több szegedi is megpróbálta levédeni, de mindhiába. Ahogy az előző cikkekben olvasni lehetett, a szerdán fehér mezben játszó együttes mindig hatásosan tudta kiharcolni a faultokat a támadásaik alatt. A Csanád-Csongrád vármegyei együttes erre a feladatra megfelelően felkészült, óvatosabban védekeztek, nem "ugrottak a játékosok nyakába", illetve nem is csapták le a Lions kosarasainak karját. Ahogy telt az idő, úgy kezdett egyre fókuszáltabban pattogtatni az oroszlányi sereg. Meglepően merész és távoli triplák is hazataláltak, amik rengeteget segítettek az előnyük megtartásában.

A harmadik fázist a vendégcsapat nagyobb tempóval indította, hiszen tudták, ha szeretnének esélyt adni maguknak a a győzelemre, akkor nem lesz idejük arra, hogy kényelmes stílusban várják az összecsapás lezárását. A periódus első részében Bognár Kristóf tartotta a lelket csapatában, testi adottságait megfelelően alkalmazta, ami a ponttáblázaton is meglátszódott, ám ez sokáig nem tartott ki, hiszen az OSE nyugodtabb teljesítményt tudott nyújtani a hazai közönség örömére. Az idegen színekben pályára lépő klub nagyon gyengén szerepelt a védelmi vonalon. 

Elképesztő utolsó negyed az OSE játékosaitól

Az utolsó felvonásban tovább folytatódott a nagyon gyenge szegedi védelem. Akármilyen oldalról, bármilyen távolságból dobta kosárra a labdát az Oroszlány, a Szedeákot könnyen kijátszották. A Lions sportolóinak nem kellett már megerőltetnie magát az utolsó tíz perc alatt, ellenfeleik már minden motivációt elveszítettek ezen a ponton. A nagy fölény ellenére a távoli dobásokat nem engedték el az OSE háza táján, ezekkel együtt is bőven megmaradt a vezetői poziciójuk. A hazai publikum végig tapsolva szurkolt, ami megadta az otthon játszó csapatnak azt a lelkesedést és löketet, ami segítségével végig jókedvvel töltötték idejüket a parkettán. Az utolsó minutumok már inkább erődemonstrációt jelképeztek, hiszen a kék színes csapatnak esélyt sem hagytak a befejezésnél.  Az MVM-OSE Lions tehát egymás utáni harmadik sikerét aratta egy kevés szabálytalanságot hozó meccsen. Ezzel a diadallal megszerezték a kilencedik helyet, a kaposvári csapat pedig kiesett. Következő, egyben szezonzáró találkozóját szombaton vívják, idegen színekben. 

Elképesztő performansz mellett győztek az oroszlányi kosarasok. Az MVM-OSE Lions ezzel a sikerrel bebiztosította a kilencedik pozícióját, a Kaposvár pedig kiesett.
Minden volt a szerdai meccsen: zsákolás, triplázás és látványos betörések
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Kosárlabda, Férfi NB I./A, playout, 9. forduló

MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 108-78 (29-23, 28-21, 21-18, 30-16)

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, vezette: Benczur T., Söjtöry T., DR. Popgyákunik B.

Oroszlány: Polutak 23, Gholston 23, Thomas 21, Ruják 2, Balsay 1. Csere: Stevenson 26, Illés 7, Szabadfi, Gáspár, Werner. Edző: Váradi Kornél.

Szeged: Lake 14, Bognár 12, Bailey 11, Balogh 7, Mucza, 2. Csere:  Cohill 9, Zsíros 5, Laluska 2, Mayer. Edző: Simándi Árpád.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8-4, 4.p.: 8-8, 6.p.: 15-15, 10.p.: 29-23, 13.p.: 31-31, 18.p.: 49-38, 20.p.: 57-44, 26. p.: 70-51, 33.p.: 91-64, 37.p.: 100-74, 40.p.: 108-78.

 

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Először is gratulálok a csapatnak a győzelemhez, egy nagyon sportszerű élvezhető mérkőzést játszottunk, amikor jó ritmusban kosárlabdáztunk és megfelelően ment a labda, akkor lehetett is látni, mennyire tudjuk élvezni a játékot, és ez milyen támadó potenciállal jár. A védekezésünk is agresszívabb ilyenkor. Külön öröm, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön ilyen játékot tudtunk adni a szurkolóinknak, így tudtunk elbúcsúzni a hazai pályánktól, és hogy ez a közös ünnep itt a fiataljainkkal egy győzelemmel lett megkoronázva. Még van egy mérkőzésünk, azon is dolgozunk tovább, és harcolni fogunk a legjobb eredményért. Külön örülök, hogy senki nem sérült meg és pályára tud lépni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában