Jöhet a szuperdöntő

2024.05.16. 14:43

Először játszhatják Tatabányán az ország legnagyobb rangadóját

Ha csak a papírformát vesszük alapul, akkor vasárnap igazi kézilabdacsemegét tekinthet meg a tatabányai publikum a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében.

Túri Csaba

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban rendezik meg hétvégén a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A tatabányai szurkolók jobban örültek volna, ha erre nem kerül sor, mert az azt jelentené, hogy a Kék Tigrisek is érdekeltek. A Dabas otthonában elbukott negyeddöntő után azonban megnyílt az út a bányászvárosnak, hogy legalább rendezőként részt vehessen a honi kézilabdázás egyik kiemelt ünnepén.

A négyes döntőben is jöhet a magyar kézilabdázás csúcsrangadója
A négyes döntőben is jöhet a magyar kézilabdázás csúcsrangadója
Forrás: Mediaworks

A szombati játéknapon az elődöntőket rendezik meg: először a Pick Szeged csap össze a NEKA együttesével, majd utánuk következik a Telekom Veszprém Dabas elleni találkozója. Az esélyek ezúttal is egyértelműek, óriási meglepetés lenne, ha nem a két sztárcsapat vívná egymással a finálét. A legtöbb kupagyőzelmet eddig a címvédő bakonyi gárda szerezte, szám szerint harmincat, míg Tisza-parti riválisuk eddig hét alkalommal emelhette magasba a trófeát. A final four másik két résztvevője még egyszer sem győzött.

Férfi kézilabda, Magyar Kupa négyes döntő
Multifunkciós Csarnok, Tatabánya
Május 18., szombat, elődöntők
15:30 OTP Bank-Pick Szeged–HSA-NEKA               
18:00 Telekom Veszprém–Dabas KC         
Május 19., vasárnap, helyosztók
15:15 bronzmérkőzés
18:00 döntő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában