Pentatlon

2024.04.30. 19:17

Olimpiát játszottak a szőnyi Bozsik-iskolában

Ismét megrendezték a Bozsik-iskolában a szőnyi pentatlont. A Balaton Sándor-emlékkupát ezúttal is a házigazdák nyerték el.

Kemma.hu

– A szőnyi pentatlon története 29 évvel ezelőttre nyúlik vissza – idézte fel a program megnyitóján Thoma Ágnes intézményvezető. – 1995. április 28-án kaptak először meghívást a sportolni vágyó fiatalok az új kezdeményezésű olimpiai játékokra.

A szőnyi Bozsikban távolugrásban is összemérték erejüket a diákok
A szőnyi Bozsikban távolugrásban is összemérték erejüket a diákok
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Hozzátette azt is, Balaton Sándor és idősebb Galambos Tamás, intézményük néhai tanárai, valamint Kovács László, egykori igazgató az olimpiai eszme népszerűsítése, a rendszeres testmozgás megkedveltetése és nem utolsósorban a sportbarátságok ápolása, erősítése érdekében álmodták meg a pentatlont.

Az eseményen résztvevő, észak- és dél-komáromi iskolák tanulói megismerik az olimpiai jelképeket, valamint öt sportágban mérik össze erejüket. A csapatverseny győztesei a Balaton Sándor-emlékkupát kapják meg. Az eseményen ugyanis minden alkalommal Balaton Sándorra is emlékeznek, aki hatalmas munkabírású pedagógus volt és nagyon fiatalon hunyt el. Az eseményen részt vettek Balaton Sándor fiai, Sándor és Géza, valamint unokája, Samu.

A megmérettetésen a komáromi Petőfi, a Szent Imre, a házigazda Bozsik és Észak-Komáromból a Jókai és az Eötvös utcai Alapiskola diákjai vettek részt. A tanulók futásban, súlylökésben, távolugrásban, sportlövészetben és asztaliteniszben versengtek, ahol az alábbi eredmények születtek.

Szőnyi pentatlon eredményei

600 méteres síkfutás, lányok: 1. Lőrincz Letícia (Bozsik), 2. Szikonya Emma Zsófia (Eötvös), 3. Apáti Leila (Petőfi). Fiúk: 1. Cserepes Márk (Jókai), 2. Bozsoky Máté (Eötvös), 3. Nagy Nimród (Bozsik).
Súlylökés, lányok: 1. Vizi Letícia (Petőfi), 2. Téglás Sarolta (Szent Imre), 3. Mida Zoé (Jókai). Fiúk: 1. Vendégh Bence (Bozsik), 2. Procházka Máté (Eötvös), 3. Écsi Sebestyén (Petőfi).
Távolugrás, lányok: 1. Horsa Borbála (Petőfi), 2. Nagy Kincső Bíborka (Bozsik), 3. Szántó Bianca (Eötvös). Fiúk: 1. Gulyás Péter (Bozsik), 2. Ördög László (Szent Imre), 3. Horváth Tamás (Jókai).
Asztalitenisz, lányok: 1. Farkas Bianka (Petőfi), 2. Dián Emma (Szent Imre), 3. Natkai Jázmin (Bozsik). Fiúk: 1. Lanszki János (Bozsik), 2. Diós Barnabás (Petőfi), 3. Várady Márton (Jókai).
Lövészet, lányok: 1. Molnár Sára (Szent Imre), 2. Kurucz Réka (Bozsik), 3. Bánfalvy Bettina (Eötvös). Fiúk: 1. Bánszegi Bendegúz (Bozsik), 2. Lantódy Áron (Jókai), 3. Bándor Béla (Eötvös).
Csapatverseny: 1. Bozsik 56 pont (a Balaton Sándor-emlékkupa nyertese), 2. Petőfi 44, 3. Jókai 37.

Érdekesség: a verseny kezdetétől, 1995-től a házigazda Bozsik-iskola diákjai 38 arany-, 35 ezüst- és 27 bronzérmet gyűjtöttek, és ezzel az összesített lista élén állnak. A pontok tekintetében: 646 ponttal állnak az első helyen a bozsikosok, megelőzve az 591 pontos petőfiseket és a 403 pontos Eötvös utcaiakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában